Matematik

"Gyldens trekant"

09. marts kl. 21:45 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Opgaveformuleringen er vedæftet nedenfor.

Jeg vil ikke mene, at trekanten ABC danner den her gyldne trekant, idet Længden af siderne AC og BC er begge 5,98794 m.


Svar #1
09. marts kl. 21:45 af hfstudentt

her er min konstruktion (opgave a): 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts kl. 22:52 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts kl. 23:01 af ringstedLC

b) Det vil jeg heller ikke:

\begin{align*} AC=BC &= \frac{3.8}{2\cdot \sin(90^{\circ}-71.5^{\circ})}=5.99 \\ 1.618\cdot 3.8=6.15 &\;{\color{Red} \neq}\;5.99 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts kl. 23:09 af ringstedLC

Vedr. din konstruktion: Hvis du lægger A og B på x-aksen i (0, 0) og (3.8, 0), drejer x-aksen med (drej(xAkse, 71.5º) og (drej(xAkse, 180º-71.5º?, B) fås de to linjer hvis skæring er C.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts kl. 23:37 af Eksperimentalfysikeren

b) Vinklerne er næsten, men ikke helt, de rigtige vinkler. De er nemlig 72º og 36º.


Skriv et svar til: "Gyldens trekant"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.