Matematik

differentialligningen

12. marts kl. 11:05 af Rau12 - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Undersøge, om f(x)=x*e^x+3x er en løsning til differentialligningen y'=y+y/x -3x. 

Opgave 3

En funktion f er løsningen til differentialligningen y'=-0,5*y. Grafen for f går gennem punktet P(2,1). Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts kl. 11:07 af Moderatoren

Hej og velkommen til. 

Sådan her skal du gøre:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Du kan rette i dit indlæg i de næste 9 min. Hvis du ikke når det, så kan du bare oprette en ny tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts kl. 11:16 af Moderatoren

Nå, du kan bare oprette en ny tråd, hvor du gør sådan :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts kl. 11:25 af AMelev

#0
Du har angivet B-niveau, men diffrentialligninger er ikke kernestof på StxB, så jeg henviser til formelsamlingen (FS) for StxA.

Opg. 1
Bestem f '(x). FS side 24 (134)
Sæt det og f(x) ind i differentialligningen og se, om ligningen er sand (det passer).

Opg. 3
FS side 29 (176)
Indsæt det kendte punkt og løs ligningen mht. c.


Tråden er låst for yderligere indlæg.