Matematik

differentialligning

22. april kl. 19:04 af Hans2004 - Niveau: A-niveau

Hey, har nu kigget i formelsamlingen og kan ikke lige få nogen af ligninger til at passe ind til de informationer jeg får givet.

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Screenshot_2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april kl. 19:58 af SuneChr


Differentialligningen er den mest enkle, man kan forestille sig:
    y = ky´     hvor    y = B(t)  og  y´= B´(t) = dy/dt


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april kl. 21:33 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{V\ae ksthast.} &= k\cdot \textup{Population (som funktion af tid)} \\ \end{align*}

Tip: Bakterievækst bruges ofte som eksempel på eksponentiel vækst. En bliver til to efter en tid, to bliver til fire efter den samme tid osv. Den "løsning" har du i FS.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april kl. 09:51 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textup{differentialligning:}\\&& \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\left (B(t) \right )=k\cdot B(t)\\\\ \\&& B{\, }'(t)=0.035\cdot B(t) \end{}


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.