Matematik

Matematikhjælp:)

08. maj kl. 20:54 af Sarahmipmip - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har brug for hjælp til hvordan man laver denne opgave i Maple. Jeg kan ikke finde ud af hvordan man definerer f(x), når den indeholder 2 potensfunktioner

- tak på forhånd


Svar #1
08. maj kl. 20:54 af Sarahmipmip


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj kl. 21:06 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textup{Efter 60 timer:}& f(60)=100\cdot 1.03^{60} \qquad \textup{voksende funktion}\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj kl. 21:11 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Tid for f(x)=20:}& 20=33743\cdot 0.95^{x} \qquad \textup{aftagende funktion}\qquad 0<x\leq 150\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj kl. 21:35 af ringstedLC

a) Tip: Funktionen må være sammenhængende, da antallet ikke pludseligt kan ændres væsentligt. Det betyder, at der er 33743 insekter efter 72 timer.

#0

Hej! Jeg har brug for hjælp til hvordan man laver denne opgave i Maple. Jeg kan ikke finde ud af hvordan man definerer f(x), når den indeholder 2 potensfunktioner

Se i manualen for Maple eller måske hjælp-funktionen, hvordan en stykkevis funktion defineres. Det er ligegyldigt hvilken slags delfunktioner, det drejer sig om. Prøv eventuelt en søgning på YouTube.

NB. Skriv en beskrivende og sigende titel!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj kl. 08:47 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&&& f(x)=\left\{\begin{matrix} 100\cdot 1.03^x\,,\quad 0\leq x\leq 72\\840\cdot 0.95^{x-72}\,,\quad 72< x\leq 150 \end{matrix}\right. \\&&\Downarrow\\ &&&f(x)=\left\{\begin{matrix} 100\cdot 1.03^x\,,\quad 0\leq x\leq 72\\840\cdot \frac{1}{0.95^{72}}\cdot 0.95^x\,,\quad 72< x\leq 150 \end{matrix}\right.\\&&\Downarrow\\\\&&& f(x)=\left\{\begin{matrix} 100\cdot 1.03^x\,,\quad 0\leq x\leq 72\\33743\cdot 0.95^x\,,\quad 72< x\leq 150 \end{matrix}\right.\\\\\\& \textup{Tid for }f(x)=20\textup{:}&&33743\cdot 0.95^x=20\,,\quad 72< x\leq 150 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj kl. 09:23 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textup{Definer:}\\&f1(x)=100\cdot 1.03^x\,,\; \; \; \; \; \; \; \quad 0\leq x\leq 72\\\\& f2(x)=33743\cdot 0.95^x\,,\quad 72< x\leq 150 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj kl. 09:28 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{L\o s tid for }f(x)=20\textup{:}\\& \textup{solve}\left ( 33743\cdot 0.95^x=20\textup{ and }72< x\leq 150,x \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj kl. 12:21 af apricotx

Prøv at søge på "gaffelfunktion i Maple", så skulle der gerne dukke en video op med et eksempel.


Skriv et svar til: Matematikhjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.