Matematik

Væksthastighed

09. maj kl. 14:52 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om det sidste spørgsmål i den opgave jeg sidder med. Ved ikke som jeg skal skrive f'(x) = 0 eller f''(x) = 0? Nogle der kan hjælpe?

Har vedhæftet et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj kl. 15:21 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj kl. 15:24 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj kl. 15:26 af peter lind

Du skal løse ligningen f'(x) = 0


Svar #4
09. maj kl. 15:29 af Eca

Super, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj kl. 16:15 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll}\textbf{c)}\\&\textup{Logistisk v\ae kst:}\\&&&f(x)=\frac{b/a}{1+c\cdot e^{-bx}}> 0\\\\&\textup{V\ae ksthastighed:}\\&&&f{\,}'(x)=f(x)\cdot \left ( b-a\cdot f(x) \right )> 0\\\\& \textup{Maksimal v\ae ksthastighed}\\&\textup{kr\ae ver:}\\&&& f{\,}''(x)=f{\, }'(x)\cdot \left ( b-2\cdot a\cdot f(x) \right )=0\\\\&&& b-2\cdot a\cdot f(x)=0\\\\&\textup{dvs}\\&&&f(x)=\frac{1}{2}\cdot \frac{b}{a}=\frac{b/a}{1+c\cdot e^{-bx}}\\&&\Downarrow\\&&&\frac{1}{2} =\frac{1}{1+c\cdot e^{-b\cdot x}}\\\\&&&c\cdot e^{-b\cdot x}=1\\\\&&& e^{-b\cdot x}=c^{-1}\\\\&&&e^{b\cdot x}=c\\\\&&&b\cdot x=\ln(c)\\\\&&&x=\frac{\ln(c)}{b}=\frac{\ln(9.43)}{0.062}=36.19\left (19 \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj kl. 16:22 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} 36\textup{ dage efter 1. april 2020}\textup{ var v\ae ksthastigheden for antallet af raskmeldte st\o rst.} \end{}


Svar #7
09. maj kl. 17:59 af Eca

Ok, så det er f''(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj kl. 19:20 af mathon

Ja.


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.