Andre fag

Gymnasiet

10. juni 2011 af sarajensen12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Alle Sammen.. (L)
Jeg vil starte med at sige jeg beklager virkelig meget, men der er en eller anden der har været inde på min bruger og skrevet alt muligt... :/


Det jeg virkelig ked af ,,,,

Meen jeg har et spørgsmål til jer: Jeg skal på gymnasiet, og det er sådan at jeg har valgt naturvidenskabelig linje.,.

Jeg skal ikkke rejse i sommerferien og vil gerne forberede mig. Men hvordan kommer det til at foregå er der ikke nogle der kan skrive nogle ting som man lære i fysik kemi i 1g? :D Eller i bioteknologi, dansk osv .. :D Tak for hjælpeen..


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. juni 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Du kan låne bøger på biblioteket omkring fysik, kemi og matematik. 

Jeg kender selv til: "Vejen til fysik AB1" og "Kend Kemien 1", dem synes jeg er rigtig gode. I Matematik har jeg brugt "MAT A1" fra systime, den er også rigtig god.

De dækker alle tre C-niveauet (første år) i gymnasiet. Og jeg har været glad for dem :)


Svar #2
10. juni 2011 af sarajensen12 (Slettet)

ey tusind taakk:*

Er der andre som der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. juni 2011 af anna0207 (Slettet)

 Nu går jeg selv på naturvidenskabelig linje (fys A, mat A, kemi B), og jeg vil sige at det er meget forskelligt hvilke emner man får i 1.g, det kan bl.a. også afhænge hvilken bog man får.

Selv har jeg Kemi 2000 i kemi, som er en meget god bog, som forklarer det aller mest basale i kemi i 1.g. Emner som mængdeberegning, koncentration, syre/base, organisk kemi, navngivning.... Det er en meget god bog.

I fysik har jeg bøgerne Spektrum 1 og Spektrum 2, dem vil jeg IKKE anbefale. Bøgerne er for dybdegående og ikke særlig grundlæggende, og jeg synes også de har nogle dårlige forklaringer. I fysik er vi startet med emnet bevægelse, hvor energi, kraft, impuls og bølger indegår. Det er meget forskelligt specielt i fysik, hvilket rækkefølge man tager emnerne i, så det er måske lidt svære at forudsige i fysik.

I matematik har jeg bøgerne gyldendals gymnasietmatematik A1 og B1. Det er nogle gode bøger til specielt 1.g. I matematik har jeg en følelse at det er "pretty much the same" man lærer rundt omkring. Det er noget med cosinus, sinus, tangens og relationerne, vækst, andengradspolynomier, logaritme osv. Og man går en del op i beviser i matematik, så det kunne måske være meget interessant at kigge på beviserne noget før. (de kan alle ses i de mat-bøger jeg skrev)

I de sproglige og humanistiske fag, er det MEGET forskelligt hvad man lærer. Normalt vil man i engelsk koncentrerer sig meget i grammatik og at tale sproget i timerne. Det gør man så ved at analysere en del tekster osv.
I dansk analysere man også tekster, og jeg har analyseret rigtig mange i gammel-dansk sprog, så det kunne man kigge på. hjemmesiden www.ordnet.dk/ods bruger jeg hver gang til dansk.
I historie er det en meget god ide, at have styr på perioderne helt fra stenalderen og frem, for man får et dansk-historie forløb på et tidspunkt i 1.g hvor man vil kigge på perioderne.

Og så samfundsfag. Altså selvfølgelig er almen viden og aktuelle nyheder lidt et most her, men jeg synes samf i folkeskolen er meget anderledes end i gym. I gymnasiet bruger man rigtig meget tid på at kigge på termer, metoder, modeller, osv. Som man måske ikke er så vant til i folkeskolen. Der har jeg bogen liv i danmark, næsten alle der har samf på C-niveau har den bog, tror jeg. Der står rigtig mange modeller og termer i.

Ellers vil jeg sige, at man måske ikke kan forberede sig så meget på gymnasiet, men det er fedt at du er så entusiatisk omkring det. :D Held og lykke i gymnasiet.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. juni 2011 af Dulugtergrimt

Det ville være basalt at starte med matematikken. Fysik og til dels kemi bygger på matematik, og har du ikke forståelsen heraf, får du svært ved at læse op. Som jeg husker det var rækkefølgen af matematik-emner vi gennemgik i 1.g således:

Tal, regnearternes hierarki, reduktion, kvadratsætninger, mængder, analytisk geometri, trigonometri, andengradspolynomier, vækstfunktioner og til sidst logaritmer.

Skal du starte med noget, så få styr på talrækken, regnearternes hierarki, reduktion og evt. kvadratsætninger. Det er lige til.


Svar #5
11. juni 2011 af sarajensen12 (Slettet)

Hej alle som der har svaret tusind taaak for hjælpen!!! Dejligt at der er nogle som jer der kan hjælpe


Skriv et svar til: Gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.