Almen studieforberedelse (AT)

Samfundsvidenskablige metoder

12. juni 2011 af Balier93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal op til AT-prøve her på tirsdag, og jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an med metoder.
Min fagkombination er samfundsfag og naturgeografi, hvor jeg har valgt at skrive om USAs rolle på oliemarkedet og konsekvenserne for landets udenrigspolitik overfor visse lande, også kaldet slyngel-stater, for at sikre olieforsyningerne.

I min undersøgende del vel jeg undersøge om der kan udledes nogle aspekter i den amerikanske udenrigspolitik der kan forbindes til landets behov for olie. Jeg hiver hér fat i Irak-krigen, samt en øget tilstedeværelse i det vestlige Afrika og har brugt to artikler til dette.

Jeg er lidt i tvivl om hvilken metode man bruger hér. Jeg overvejer lidt en induktiv metode, men er slet ikke sikker.

Videre skal jeg diskutere om USA har et moralsk ansvar overfor resten af verdenen for at omlægge sin energiproduktion og import for at undgå disse lande. Jeg tager udgangspunkt i de delkonklusioner jeg har lavet i de foregående problemstillinger omkring USAs rolle og påvirkningen på udenrigspolitiken, og argumenterer for at man bør omstille til en mere vedvarende energiforsyning, samt udvikling af den nationale energiproduktion for at mindske importen.

Hvad kan man sige om dette ift. metoder?

Jeg håber nogle kan hjælpe. Er lidt på bar bund...


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2011 af NikolajOlsen

Induktion er ikke en egentlig metode, men du er nu heller ikke induktiv i din opgave, for du er ikke interesseret i at sige noget generelt, går jeg ud fra?

Du har muligvis noget teori om international politik, som du bruger til at forklare USA's prioriteringer, og så er du nærmere deduktiv, fordi du bruger teori til at sige noget om et konkret tilfælde.

Metodemæssigt benytter du først og fremmest en kvalitativ metode så vidt jeg kan se. Du er måske ovre i noget dokumentanalyse eller lignende. Men du skriver jo ikke, hvad du har gjort, så det er svært at sige.


Skriv et svar til: Samfundsvidenskablige metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.