Matematik

matematik på b niveau. har virkelig brug for hjælp.

15. juni 2011 af 13nt (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen

skal op til matematik eksamen i morgen og er virkelig i tvivl om følgende:

jeg har et spørgsmål om integralregning og jeg ved at dette bliver kaldt for f mærke af x : f '(x).

men hvad er så dette : F((x)) '   ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af WHiP (Slettet)

Hvis f(x) er en given funktion så er F(x) en stamfunktion til f(x). Dette vil sige når du integrere en funktion så får du stamfunktionen F(x), når du differentiere F(x) får du f(x), F'(x)=f(x), når du integrere så finder du en stamfunktion der differentieret giver den oprindelige funktion, jeg ved ikke om jeg må kalde den, den oprindelige funktion men det er det eneste ord jeg lige kan komme på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2011 af AMelev

UPS - du er sent ude.

f '(x) er differentialkvotienten af f,  og det er det omvendte af integralet.

Integralet af f                    ∫f(x) dx = F(x) ⇔ F'(x) = f(x)

Eks. f(x) = x2  
F(x) = ∫f(x) dx = 1/3x3, da F'(x) = (1/3x3)' = 1/3*3x2 = x2 = f(x) - dette kaldes integrationsprøven.
Man undersøger, om en funktion F(x) er stamfunktion/integral til f(x) ved at differentiere F(x) og checke, om man får f(x).
 


Skriv et svar til: matematik på b niveau. har virkelig brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.