Matematik

Jordens banekurve om solen

12. oktober 2011 af Biokemi1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Jeg er stødt på et problem, som haster

Jeg ved at keplers første lov skal benyttes, da den beskriver en plantes kredsløb omkring solen vha. af en ellipse. (solen er i ellipsens brændpunkt)

Jeg har beregnet ellipsens excentricitet på følgende måde

Længste/korteste afstand fra solen til jorden.
Lmax=152097701
Lmin=147098073

= 0,01671  (ved at sige e=(Lmax-Lmin)/ (Lmax+Lmin))

Der ønskes hjælp da det virkelig haster!
Det vil være glimrende, hvis jeg kunne få en beskrivelse af jordensbane rundt om solen, samtidig vil jeg høre om hvorvidt en parameterfremstilling er til gavn?

Hilsen den desperate.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af Matematikgym (Slettet)

Jeg er ikke sikker, men kan du ikke lave en parameterfremstilling for en ellipse med centrum i (0,0) og derefter flytte centrum 0.01671 gange med storeaksen ud af x-aksen og dermed få banekurven for jorden rundt om solen? er deværre ikke helt sikker, men kan ikke lige se andre måder

Er også interesseret i en løsning, hvis du finder ud af det, må du gerne sende mig en mail


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2011 af SuneChr


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2011 af Matematikgym (Slettet)

Men i den tråd bliver der jo ikke taget højde for at brændpunktet ikke ligger i centrum.. ved en parameter fremstilling beskriver vi jo jordens bane kurve rundt om solen, men der er som om at solen ligger i centrum, hvilket den ikke gør.. kan du hjælpe?

 

 


Skriv et svar til: Jordens banekurve om solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.