Matematik

X+XX???

31. oktober 2011 af Jmussen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg er igang med en ugeopgave, hvor jeg skal reducere en ligning.

men i ligningen indgår der x2 (dvs. x i anden.).

men jeg kan ikke finde ud af det når man skal lægge x til x2

nogen der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Det kan du ikke...


Svar #2
31. oktober 2011 af Jmussen (Slettet)

heller ikke hvis der er en andengradsfunktion?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af Mongomaniac (Slettet)

så kan du, men du skriver reducere.. er der et ligmed tegn?

Btw. har i lært om andengradspolynomier i niende? Jeg måtte selv læse det.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2011 af Mongomaniac (Slettet)

En andengradsligning kan skrives på formen ax^2 + bx+ c = 0

Start med at definere a b og c

Beregn så diskriminanten vha. b^2 – 4ac
Hvis diskriminanten er mindre end 0 så kan ligningen ikke løses, da parablen så ligger over x-aksen og derfor aldrig skærer x.
Hvis diskriminanten er 0 så er der én løsning (alpha), da parablens toppunkt så ligger på x-aksen.
Hvis diskriminanten er større end 0 så er der 2 løsningen, da parablen skærer x-aksen 2 steder.
Fremgang for løsning med d=0
Beregn Alpha ved hjælp af
X1 = (-b+d^0,5)/2a
Fremgang for løsning med d>0
Beregn Alpha ved hjælp af
X1 = (-b+d^0,5)/2a

Beregn Beta ved hjælp af
x2 = (-b-d^0,5)/2a

Skriv: Der er to løsninger x1(alpha) og x2(beta)


Skriv et svar til: X+XX???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.