Matematik

Hvor mange var der ansat på fabrikken sidste år?

23. april kl. 18:18 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Hej jeg fatter hat af hvordan man læserophavr 24 a og b. Pls hjælp :-)
Vedhæftet fil: IMG_6731.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april kl. 18:47 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april kl. 18:49 af jl9

24 a)

x*(1+50%) = 119

dvs:

x*(1+50/100) = 119

Isoler x.

24 b)

x = 119*(1+50%)

dvs:
x = 119*(1+50/100)

Isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april kl. 21:03 af ringstedLC

25 er ikke rigtig.

Ved hjælp af 23:

\begin{align*} \textup{normal} &= \frac{\textup{nedsat}}{1-\textup{rabat}} \\ 1-\textup{rabat} &= \frac{\textup{nedsat}}{\textup{normal}} \\ \textup{rabat} &= 1-\frac{\textup{nedsat}}{\textup{normal}}=...\;\% \end{align*}


Skriv et svar til: Hvor mange var der ansat på fabrikken sidste år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.