Andre fag

En studenterhue

16. juni 2005 af JM6720 (Slettet)
Nu er det jo blevet tid til at folk får deres huer, og den evig snak om at den blå HH hue ikke er en gymnasiehue, men en wannabe gymnasieelev hue er så småt begyndt. Hvad siger I? er den blå HH hue ikke ligeså god som den blå "gymnasie"hue... er træt af at blive trampet på i tide og utide af Rødehuede snobber som mener de er bedre... HH folk hjælp mig med lidt ligestilling..

Brugbart svar (5)

Svar #1
16. juni 2005 af Kongen! (Slettet)

Jeg kan ærlig talt ikke se, hvad hele den debat skal til for. Selvfølgelig er en blå, sort, grøn, og pink hue og hvad der nu ellers findes af diverse varianter ligeså god som en rød hue - det hele handler blot om, om hvad man har lyst til og i hvilken retning, man vil styre sin fremtidige uddannelse.

Når det er sagt, så forstår jeg heller ikke, at de almene gymnasieelever har så pokkers travlt med at fortælle, at stx er det bedste. Det er muligt, at det er mere bredt, men hhx og htx giver adgang til præcis det samme, hvor man på hhx og htx kan fordybe sig mere i de ting, man interesserer sig for, da en del ligegyldige fag er skåret fra.

Brugbart svar (3)

Svar #2
16. juni 2005 af Jules (Slettet)

Ahhh, det giver vist ikke adgang til præcis det samme... Med mindre du selvfølgelig vil tage suppleringskurser. Mindes nemlig ikke at man har biologi, fysik og kemi på hhx? Hvilket kan være et adgangskrav på nogle uddannelser...

Brugbart svar (4)

Svar #3
16. juni 2005 af Xabbu (Slettet)

#2 - Fysik og kemi har man jo heller ikke som sproglig STX'er.

Brugbart svar (3)

Svar #4
16. juni 2005 af Smilla (Slettet)

Nu var det jo faktisk sådan, at der en gang kun VAR en hue - og den var rød/sort/hvid. Så fik alle andre uddannelser også huer, og i dag kan man sku få en hue når man går ud af folkeskolen. Selvfølgelig har alle ret til huer, og de er da også velfortjente - drilleriet er jo for det meste også bare for sjov. Dog vil jeg nu mene at man godt kunne ha' fundet på en lidt anderledes hue, i stedett for en næsten tro kopi.

Tillykke med huen - til alle!!

Brugbart svar (3)

Svar #5
16. juni 2005 af Therackoo (Slettet)

Ja... Når man går ud af 10. klasse kan man også få en "studenter" hue med grønt bånd...

Brugbart svar (4)

Svar #6
16. juni 2005 af ninnacaroline (Slettet)

Det er jo latterligt at man kan få en hue efter 10.klasse.

Der ér kun to huer, den røde og den med flag.


Brugbart svar (3)

Svar #7
16. juni 2005 af Therackoo (Slettet)

#6...og marineblå... ;)

Brugbart svar (3)

Svar #8
16. juni 2005 af kchung (Slettet)

Jeg ville også foretrække lidt mere variation i de forskellige huer der findes. Det kunne være fedt med noget ekstra "lir" på Gymnasier, HHX og HTX'ernes huer, som gav ldit mere respect, elelr som kunne vise andre ens uddannelse.

BTW: Tillykke med huen - jer der er så heldige :P

Brugbart svar (3)

Svar #9
16. juni 2005 af Samuel (Slettet)

#1: Ungdomsuddannelserne er ikke lige kvalificerende - studentereksamen åbner op for suverænt flest uddannelser, hvoraf en del ligger ind over handelsskolens "kerneområder".

Søg evt. i en avisdatabase.


Brugbart svar (4)

Svar #10
16. juni 2005 af Roman Garcia

Generelt er huen er jo bare et symbol på en veloverstået studentertid. Man kan ikke sige, hvilken hue der er bedst, da det naturligvis kommer an på den enkelte person, men man får forskellige kompetencer på de enkelte ungdomsuddannelser. Eksempelvis vil det nok være bedst at tage HHX, hvis du vil beskæftige dig med handel eller på handelshøjskolen. Generelt er rivaliseringen mellem de enkelte ungdomsuddannelser vel bare et udtryk for konkurrencementalitet. Man ser naturligvis helst, at ens egen ungdomsuddannelse bliver betragtet som bedst. Dog er det som tidligere nævnt individuelt. For nogle er gymnasiet den bedste vej, eks hvis man vil på Uni, mens HHX eller HTX er den rette vej for andre.

Brugbart svar (4)

Svar #11
16. juni 2006 af arfgabdk (Slettet)

En ting at sige:

En studenterhue den skal være rød,
En studenterhue den skal være rød,
For hvis huen den er blå-å,
Er den alt for let at få-å,
En studenterhue den skal være rød!


Brugbart svar (3)

Svar #12
16. juni 2006 af snuske1987 (Slettet)

#6 og så er der den sorte for de klassiske sproglige...for ej at forglemme...

Brugbart svar (4)

Svar #13
16. juni 2006 af Mokkasmølf (Slettet)

Jeg synes, at den røde er den "rigtige" hue i den forstand, at den er ældst, og der er flest traditioner forbundet med den :) Jeg synes uddannelserne er ligeværdige...det kommer jo helt an på i hvilken retning, man vil gå. Men altså, jeg synes nu stadig, at ordet "student" dækker over en, der har fået den røde hue :D
Bare min mening :)

Brugbart svar (3)

Svar #14
16. juni 2006 af Thork (Slettet)

#3 hm.. så skulle man måske omfatte den nedladende holdning til også at omfatte de sproglige? :P - evt. kunne de få grønt bånd ligesom 10. klasse.. :)


Brugbart svar (3)

Svar #15
16. juni 2006 af Thork (Slettet)

#12
på vores skole benyttes den sorte hue også af folk der har haft Mat A, Kemi A og fysik A.... men det kan være det er en lokal tradition.. :)

Brugbart svar (3)

Svar #16
16. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

"Jeg synes, at den røde er den "rigtige" hue i den forstand, at den er ældst,"

Såvidt jeg husker er den sorte hue - den klassisksproglige traditionelt køber - faktisk ældre. :)

Brugbart svar (3)

Svar #17
16. juni 2006 af ria86 (Slettet)

den sorte hue er da ikke til de klassisk sproglige. Den er da til dem som har pakken på matematisk linje i STX.

Den rigtige hue er rød/hvid

Brugbart svar (5)

Svar #18
16. juni 2006 af Reflektor (Slettet)

For at vende tilbage til #0 vil jeg sige, at HH ikke er så 'god' som en STX. Uden at begynde at argumentere for det ved at fortælle om f.eks de HH-matematikopgaver jeg har set, vil jeg blot henvise til reglen om, at en STXer efter eksamen kan tage en HH på et år. Det modsatte er ikke tilfældet.

Brugbart svar (3)

Svar #19
16. juni 2006 af Liquidizer (Slettet)

#18

De forskellige uddannelser har jo mange fag tilfælles, hvilket gør det naturligt, at HH kan tages på kun et år, da man jo allerede har afsluttet mange af fagene på STX. Så det er ikke et argument, der holder.

Brugbart svar (1)

Svar #20
16. juni 2006 af snuske1987 (Slettet)

#15 og #17 på Hjørring gym er den sorte hue til de klassisksproglige...

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 58 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.