Matematik

Løsninger

18. januar 2012 af kamillate (Slettet)

bestem samtlige løsninger til differentialligningen

y'' + y' - 6y = 0

som opfylder y'(0) = 0

***

diskriminanten = 25

og rødderne er -3 og 2

 

y(t) = Ae-3t + Be2t

y'(t) = r1Aert + r2Bert

hvordan skal jeg løse opgaven, når jeg kun ved, at den opfylder y'(0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt værdierne for r1 og r2 og indsæt så t = 0 . Betingelsen y'(0) giver så en relation mellem A og B som skal være opfyldt. Den ene af konstanterne A og B kan så bruges som parameter til at beskrive alle løsninger med den givne betingelse.


Svar #2
19. januar 2012 af kamillate (Slettet)

viel danke :)


Skriv et svar til: Løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.