Fysik

Hjælp magnetisme

21. januar 2012 af tobl2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder og skriver min SRP. Skal til at regne ud hvor kraftigt jordens magnetfelt er, ved forskellige breddegrader. Har fundet formlen (se bilag). Ved ikke hvad jeg gøre forkert, måske er det nogle af konstanterne jeg tager fejl af.

Har sat

μ0=1,2566371*10^-6 permaabiliteten i vakum

r= 800-5000km. Det hvad jeg har læst mig til at solens magnetfelt har sin største styrke.

m= Dipolmoment m / Am2 for jorden = 7,9*10 (tror jeg)

bm= 0-90 grader afhængi af hvor man vil finde styrken.

Ved 0 grader skulle det gere blive cirka 65mT

ved 90 Grader skulle det gerne blive cirka 30mT

Ved som sagt ikke hvad jeg gør forkert, måske er det en af Dipolmomentet, der ikke er rigtig.

Håber der er nogn der kan hjælpe.

PÅ forhånd tak

 

Vedhæftet fil: formel.gif

Brugbart svar (2)

Svar #1
22. januar 2012 af hesch (Slettet)

Når jeg søger på nettet, finder jeg at magnetfeltet i DK er ca. 50 μT, altså ikke mT.


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Slå Jordens korrekte radius op. Den er lidt mindre end 6400km . Indsæt Jordens radius i enheden m.


Skriv et svar til: Hjælp magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.