Fysik

kernereaktion (Beregning af Q-værdi)

05. maj kl. 12:11 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

 Er der nogle, der kan hjælpe med at vse hvordan man besvarer de to delspørgsmål for den allerførste kernereaktion, så jeg kan besvare de to andre efterfølgende?? Gerne lidt teori, for har ikke helt forstået hvordan man beregner de to opgaver, selvom jeg har læst op på det i min fysikbog.

På forhånd tak, skal bruge det imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj kl. 16:37 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj kl. 17:41 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& 2\,_{1}^{1}\textrm{H}\; \longrightarrow\; _{1}^{2}\textrm{H} \; +\;_{1}^{0}\textrm{e} \; +\; \nu_e\\\\\textup{massedefekt:}\\&&\Delta m=2\cdot \left ( 1.007825\;\mathrm{u} \right )-\left (2.0140\;\mathrm{u} \right )=0.00165\;\mathrm{u}=2.73989\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg}\\\\\textup{energi:}\\&&Q=\Delta m\cdot c^2=\left (2.73989\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=2.46249\cdot 10^{-13}\;\mathrm{J}=\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad 1.53697\cdot 10^6\;\mathrm{eV}=\quad1.53697\;\mathrm{MeV} \end{}


Svar #3
05. maj kl. 22:21 af SkolleNørd

#2

\small \begin{array}{llllll}&& 2\,_{1}^{1}\textrm{H}\; \longrightarrow\; _{1}^{2}\textrm{H} \; +\;_{1}^{0}\textrm{e} \; +\; \nu_e\\\\\textup{massedefekt:}\\&&\Delta m=2\cdot \left ( 1.007825\;\mathrm{u} \right )-\left (2.0140\;\mathrm{u} \right )=0.00165\;\mathrm{u}=2.73989\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg}\\\\\textup{energi:}\\&&Q=\Delta m\cdot c^2=\left (2.73989\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=2.46249\cdot 10^{-13}\;\mathrm{J}=\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad 1.53697\cdot 10^6\;\mathrm{eV}=\quad1.53697\;\mathrm{MeV} \end{}

Mere froklaring, jeg synes det med enheden unit pludselig bare blæiver til kg uden nogen forklaring. gerne forklaringer, tak og foklaringer med enhed??


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj kl. 23:58 af ringstedLC

\begin{align*} 1\,\textup{u} &= 1.660539\cdot 10^{-27}\,\textup{kg} &\Rightarrow 0.00165\,\textup{u} &= 0.00165\cdot 1.660539\cdot 10^{-27}\,\textup{kg} \\&&&=2.73989\cdot 10^{-30}\,\textup{kg} \\\\ 1\,\textup{eV} &= 1.602176\cdot 10^{-19}\,\textup{J} &\Rightarrow 1\,\textup{J} &= \frac{10^{19}}{1.602176}\;\textup{eV} \\ &&\Rightarrow 2.46249\cdot 10^{-13}\,\textup{J} &= \frac{2.46249\cdot 10^{19\,-\,13}}{1.602176}\;\textup{eV} \\ &&&= \frac{2.46249\cdot 10^{\,6}}{1.602176}\;\textup{eV} \\&&&=1.53697\cdot 10^{\,6}\;\textup{eV}=1.53697\;\textup{MeV}\end{align*}


Skriv et svar til: kernereaktion (Beregning af Q-værdi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.