Andre fag

Studietur

12. august 2005 af Snemanden (Slettet)
Ja, så nærmer tiden sig, hvor vi skal på studietur, men hvorhen? Jeg har fået til opgave at planlægge vores tur her i 2.g, som allerede er i uge 40. Derfor søger jeg gode ideer. For med mindre end to måneder til afgang, et budget på max 3100 kr. pr. næse inc. ALT og klassens ønske om ikke at komme til de traditionelle byer som Prag, Berlin, Paris, Amsterdam ect. synes jeg, at mulighederne er begrænsede. Studieturen skal selvfølgelig også være fagrelevant. Håber I har nogle gode ideer samt links

På forhånd tak //Anne

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2005 af kchung (Slettet)

Vi skal til Budapest !

Ved ikek hvor mget der er der, men vi får se !

:P

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2005 af kchung (Slettet)

ikke*

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2005 af rizza (Slettet)

Man kan komme til London inkl. hotel for under 2000 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2005 af rizza (Slettet)

Ellers skriv hvorhen du gerne vil, der er et hav af muligheder for billigt fly og hotel.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2005 af IBM (Slettet)

Vi var i Manchester og det endelige beløb pr. elev blev 3246,6 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2005 af kchung (Slettet)

Måske skulle jeg nævne, at prisen til Budapest i næste måned bliver 3000 kr. for hotel, fly, morgenmad

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2005 af 1. Charlotte (Slettet)

Jeg vil sige at Krakow var super! Der kan alle være med på prislejet (i hvert fald under opholdet).

Svar #8
13. august 2005 af Snemanden (Slettet)

Tak for lidt ideer :)

#4. Der er stor stemning for at komme til Athen.
#3 Pga. terror må vi ikke komme til England.
#7 Hvad er der specielt ved Krakow ang. seværdigheder?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2005 af culla (Slettet)

#8 jeg vil sige, at uanset hvor i polen man er, så skal man se Auschwitz (en times kørsel fra Krakow), selv om det er barsk. 10-15 km fra Krakow ligger Wieliczka-minen, som er en saltmine ca. 35 meter under jorden, hvor der er udskåret kirker, kapeller og figurer osv. vanvittigt flot. og så er der jo maria-kirken (og en masse andre kirker), rådhuset, en masse museer og markedet.
da jeg var i polen boede vi i zakopane (og kørte på dagsture derfra), men det er nok mest for folk som også kommer for vandreturene i bjergene. vi havde dog en enkelt overnatning i krakow, og det var virkelig godt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. august 2005 af IBM (Slettet)

Problemet med studierejse til Polen er sproget; kun den yngre generation snakker engelsk mens den ældre del af befolkningen (ca. 50+) kun snakker polsk. Det kan give en del sproglige problemer. Men trods problemerne med sproget er der mulighed for at lære en hel del historisk i Polen, ikke mindst i hovedstaden Warszawa. Man kan flyve billigt til Warszawa og leveomkostningerne er faktisk minimale. Et ophold på to-stjernet hotel i dobbeltværelse med bad/toilet inkl. morgenmad løber op i 1200kr., dvs. 600 pr. elev. I Warszawa er der virkelig mulighed for at få indsigt i Polens historie. Warszawa blev sønderbombet under 2. Verdenskrig, men fremstår i dag som en moderne storby med store parker, pladser, højhuse osv. Der er MEGET at se i Warszawa; jeg nævner nogle nøgleattraktioner: Lazienki Parken (STOR og flot park med Chopin-monumentet), Kulturpaladset (opført af Stalin i 50'erne som en magtdemonstration), den Gamle Bydel (bydelen, som lå i ruiner efter, er blevet genopbygget efter tegninger fra 1700-tallet og fremstår meget flot), Kongeslottet, den Jødiske Kirkegård, Nationalmuseet (Narodowe), det Polske Krigsmuseum, Praga (den forsømte bydel med faldefærdige betonbyggerier).

Warszawa fremstår omkring cemtrum som en meget flot og ren by. Sikkerheden er maksimal (sikkerhedsvagter og politi færdes overalt). Det er desuden nemt at færdes i hele byen. Køber man en "bilety" i de mange Ibruch-kiosker, kan man køre med overalt i byen, både med Metro, sporvogne og busser. Man skal selvfølgelig købe en billet for hver omstigning, men de er billige. Der er også gode muligheder for handel i byen; der findes mange store indkøbscentre overalt i byen. Se eventuelt mere her:

http://www.inyourpocket.com/poland/warsaw/en/category?chid=241

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. august 2005 af 1. Charlotte (Slettet)

#8: Ja, jeg har stort set det samme at sige som #9. Vi så en masse kirker. Så er der historien om den afbrudte melodi hver time (eller er det kvarter...?). Og universitetet - som har noget at gøre med geo. og heliocentrisk verdenssyn. Og udover Auschwitz er der også Birkenau.
Og så er Krakow også typisk et sted, som man ikke tager til med de gamle.

Øl og sprut er også billigt hvis det ændrer på stemningen i din klasse ;)
- Og det samme er mad.
Og hvis man holder sig til den rigtige del af byen er der rimelig pænt og ordentligt.

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. august 2005 af 1. Charlotte (Slettet)

Nå ja, som #10 påpeger. Der er sproglige vanskeligheder. Det hjalp i vores klasse at have en, der kunne russisk med. Det siges, at de ældre i hvert fald godt kan tysk, men at de nægter at tale tysk pga. anden verdenskrig. Engelsk kan nogle, men flest unge. Hver gang man sætter sig ind i en taxi skal man være 100% sikker på, at chaufføren kan forstå, hvad man siger. Ellers er det smart at medbringe et visitkort fra sit hotel, så man altid kan komme dertil.
Nå ja, og så er taxier så uhyggeligt billige (især når man deler), at man tager en hver gang man bare skal gå 500 meter :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. august 2005 af IBM (Slettet)

#11: Det er helt korrekt; Øl (piwo) er billigt og godt i Polen ;)

Desuden frarådes man at drikke vandet i Warszawa (købevand er dog billigt), så lidt øl kan man altid drikke.

At tage en taxi i Warszawa behøver ikke at være et problem så længe man husker følgende:

Anvend kun taxi'er, hvor firmaets telefonnr. står på siden.

Aftal altid pris med taxichaufføren før I kører. (på de gode taxiselskabers biler står prisen pr. km ofte på sideruden (pris: typisk 2zl pr. km, dvs. ca. 4 kr. pr. km))

Praj aldrig taxi'er ved hoteller, banegård, lufthavn og andre turistfyldte steder (her kan man ofte blive snydt).

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. august 2005 af IBM (Slettet)

#12: Ja, men man bør slet ikke snakke tysk i Polen, og slet ikke til den ældre generation; mange bliver fornærmede.

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. august 2005 af tita (Slettet)

#1 JA. budapest er en spændende by og på mange måder anderelses end de ´traditionelle byer´

i 2.g var min klasse på studietur i Budapest.. en sjov oplevelse...

#6 hvis man tager bus i stedet for fly koster det vist kun omkring 1700 kr. for bus, hotel og morgenmad..

hvis du har tysk kan du kontakte et gymnasium i Budapest(de lærer tysk på gym).. det gjorde vi (vi skulle fortælle om unge i dk på tysk.. hvorimod de skulle fortælle om unge i Ungarn på tysk..

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. august 2005 af tita (Slettet)

her er en artikel om vores budapesttur, som to fra min klasse skrev:

*******
Budapest tur/retur

Træ… træ… træ… træ… Udenfor ruller landskabet af sted. Snart vil træerne blive erstattet af Slovakiets faldefærdige bygninger, Tjekkiets brune landskab, Tysklands motorveje og til sidst "de danske grønne skove". Dette er der dog endnu 22 timer til, og lige nu er vores tanker andetsteds.

Inde i bussen breder lugten af sure sokker, sved og bustoilet sig. I midtergangen hober slikpapiret sig op. Solen står ind gennem vinduerne, og en emsig københavnertøs udbryder med skærende accent: "Ej, mand hvor er her altså bare totalt varmt, ik'?!" Vores irritation over varmen bliver ikke hjulpet af lyden fra vores "rejsekammeraters" ghettoblaster, der brager technomusik og dårlig dansk rap ud i resten af bussen. Det bliver ikke bedre af, at de kun kan synge med på omkvædene: "Din mor er en luder!…".

Men det har været det værd. Budapest er en overraskende dejlig by med en utrolig spændende fortid. Selve Budapest ligger i hjertet af Ungarn, hvor den deles i to af floden Donau. Buda-siden er kendt for dens bakkede terræn og smukke seværdigheder, mens Pest-siden, på den anden side af floden, er rigere på butikker og cafeer.

Mange af cafeerne stammer fra den tid, hvor Ungarn var en del af det habsburgske rige. I det hele taget har selve Ungarn ikke for alvor været selvstændigt i mere end 15 år, da den ene besættelsesmagt gennem århundreder har afløst den anden. Fra tyrkere til østrigere til nazister til russere.

De mange kulturelle påvirkninger har sat utallige spor i denne smukke by. Budapest er blandt andet kendt for sine varme kilder, som specielt romerne og tyrkerne udnyttede. Badekulturen har hængt ved siden da, og i dag kan man se de mest prægtige bade. Blandt andet kan vi varmt anbefale Gellért-badet.

Gellért-badet er byens fineste bad. Blandt andet er der mulighed for at afspænde i de 36-38 grader varme indendørs bassiner, gå i sauna, gå i dampbad, få skyllet sin numse, prøve det kolde gys i 18 grader "varmt" vand og ikke mindst få massage.

Da vi først trådte ind til badene, som for øvrigt er kønsopdelte, blev vi mødt af et chokerende syn. Vi danskere, som ser os selv som rimelig frisindede, var alligevel ikke helt forberedt på, hvad der var i vente. Foran os vrimlede det nemlig med fede, rynkede, gamle damer, som splitternøgne skvulpede rundt i vandet, som var det den naturligste ting i verden. Som unge piger i badetøj følte vi os en smule udenfor. Dette afholdt os dog ikke fra at nyde de dejligt varme bade med mineraler og bobler.

Ud over de varme bade kan man ikke undgå at lægge mærke til de flotte bygninger og monumenter i Budapest. Her kan man igen se de mange kulturelle indflydelser fra de forskellige besættelsesmagter. Går man ned ad en af hovedvejene, synes det umuligt ikke at vende hovedet efter de gamle, stolte huse, der ligger som en kontrast til den brølende trafik. Endvidere kan man ikke gå 100 meter uden at falde over en af de mange statuer, som ungarerne er så stolte af.


Selvom man ikke når at blive træt af at se på bygninger, er det nu alligevel dejligt at tage en slapper på en af cafeerne. Her bydes der på kager i lange baner og kaffe fra hele verden.

Men når man nu er på studietur, er det ikke altid seværdighederne, der trækker mest. Budapest har et hyggeligt natteliv, og et af de steder, vi faldt for, var billigt, rart og charmerende. På Old Man's Music Club drak vi iskolde, billige øl og mødte sære mennesker. Ungarerne er ikke bange for at give drinks, hvilket nogle af os kunne føle dagen efter.

Vi vågner i bussen efter seks timers søvn og ser til vores irritation den grå, overskyede himmel, som truende hænger over os. Stemningen i bussen er blandet. Nogle glæder sig til at komme hjem, mens andre drømmer sig tilbage til Budapests bagende sol og ubekymrede stemning. En ting er sikkert: Budapest har en del at byde på. Den er på den ene side meget anderledes end andre storbyer, men besidder på den anden side mange kvaliteter, som man ikke finder på de sædvanlige turistfyldte charterrejsemål. På en måde føler vi, at vi er snublet over en perle, hvor materialismen endnu ikke har taget over, og hvor kultur, stemning og særprægethed ikke kan undgå at smitte. Budapest kan varmt anbefales.

... 2a

*********


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. august 2005 af Panille (Slettet)

HVad med Edinbough i Skotland?

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. august 2005 af _Gucci_ (Slettet)

Hmm så længe det ik blir Irland.. var der selv med min klasse damn skal aldrig til Irland igen..

Hva med et sted hvor der er varmt zum Beispiel Tyrkiet :).. hvis du søger på nettet kan du finde billige billetter, fandt selv nogen til 800 kr. Problemet var så at det ikke var med hotel og hvis det skal være med hotel kan du sagtens finde nogen til 2000kr
Desuden er det et land hvor der er billigt, varmt og smukt. Og hvis i skal c noget- er der masser af historiske aktiviteter såå det eneste jeg kan sige r pak kufferten og sæt kursen mod tyrkiet:)))

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. august 2005 af Jean

Jeg skal på studietur til Frankfurt. Vi kan være der 5 dage for 2000 kr. med transport, hotel og morgenmad, se det er billigt :)



Brugbart svar (0)

Svar #20
15. august 2005 af bif (Slettet)

En tur med Helios Airways er ikke anbefalelses-værdig.


bif

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.