Matematik

Opgave 9

06. april 2012 af smilme (Slettet)

Hej :)

Jeg ska lave opgave 9, men jeg kan simpelthen ikke komme igang. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse a).

Håber der er en, der kan hjælpe mig med det.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Mat opgaver.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2012 af nielsenHTX

a) brug tan(40,7)=2,7/s find s

b) find en vinkel med cosinusrelationen og brug så areal formlen for en vilkårlig trekant.

T=½*a*b*sin(C)   det skal så ganges med 8 for at finde det samlede areal.


Brugbart svar (3)

Svar #2
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) s er katete i en retvinklet trekant, hvor man kender den anden katete og den modstående vinkel.

Vinkel w er vinkel i en retvinklet trekant, hvor den ene katete er givet, og den anden katete er 3,53m - s.

b) Grundfladen består af 8 kongruente ligebenede trekanter, hvor man kender alle sidernes længder i hver trekant. Benyt Pythagoras til at bestemme højden i trekanten, og beregn så arealet af 1 trekant, og dernæst af 8 trekanter.


Svar #3
07. april 2012 af smilme (Slettet)

kan det passe at jeg får s = 0,319 ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2012 af nielsenHTX

#3 det lyder helt forkert

tan(40,7º)=2,7/s ⇔

s=2,7/tan(40,7º)≈3,1390


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kun du selv ved, hvad du har fået som resultat. Dit resultat er ikke korrekt.


Svar #6
07. april 2012 af smilme (Slettet)

a) jeg har fået vinkel w= 38,7 0

b) arealet har jeg fået det til: 43,4

Kan det passe???.


Svar #7
07. april 2012 af smilme (Slettet)

nåååå nu kan jeg godt se min fejl. Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) Vinklen w er ikke korrekt.

b) Arealet er tilnærmelsesvist korrekt, men det er ikke afrundet korrekt.


Svar #9
07. april 2012 af smilme (Slettet)

nu kan jeg ikke finde ud af at finde vinklen w....


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Læs forklaringen i #2:

tan(w) = (3,53 - s) / 2,5


Svar #11
07. april 2012 af smilme (Slettet)

nu får jeg vinklen til 8,870. Er det korrekt??


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er igen en tilnærmet værdi, der ikke er afrundet korrekt.


Skriv et svar til: Opgave 9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.