Fysik

magnetisme

22. maj 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven før fik jeg magnitude til at være B = 0,5T og længden var på l=0,5m (men aner ikke om man skal bruge den )

min opgave:

en vandret tråd er på en kraft 10N med retning lige op, når den bærer en 5 A. strøm til højre

- hvad vil kraften være hvis strømmen er tilbageført og den "magnitude" er doblet ?

ville sige man skulle bruge formlen: F= i * l * B

 

kan ikke få det til at hænge sammen

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du med tilbageføring af strømmen mener, at der i en ledning med to ledere føres strøm mod højre i den ene leder, der så returneres mod venstre i den anden, så vil kraften på  ledningen være 0, da summen af strømmene i ledningen =0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2012 af hesch (Slettet)

Du skal angive strømmen med retningsfortegn. Hvis der løber 5A mod højre, må der løbe 5A mod venstre. Med retningsfortegn kan ma skrive, at der ialt løber 5A - 5A mod højre = 0.


Svar #3
23. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

tror jeg har forstået hvad du mener :) tak


Skriv et svar til: magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.