Andre fag

Er du lidt af en ekspert, så hjælp en kammerat?

16. juni 2012 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hej

Kender du en smart metode, hvor man kan indhente meget læsestof på kort tid? Er der en eller anden måde, så man ikke nødvendigvis behøver at læse et helt pensum igennem? Det er naturvidenskabeligt stof; bio.

 

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juni 2012 af åndssvagtsystem (Slettet)

Som udgangspunkt, jo mere man læser, jo mere viden får man, så der er ikke rigtig en easy way around.

Hvis du har gode kammerater der har styr på jeres fælles pensum, kan du få dem til at analysere, udvælge, og forklare dig de væsentligste ting du skal have styr på, på en måde så du forstår det. Så bliver det overflødigt at læse et helt udførligt kapitel om det. Det trækker dog på deres tid, samtidig med at du ikke får alle detaljer med, men det gør at du ikke bliver helt lost til eksamen.

En ting der har virket for mig med at læse meget: Når du vågner en morgen, bliv liggende i din seng og bare læs derudaf, og lad være med at tænke på hvad klokken er, eller hvor langt du er nået med bogen. Fokuser på bare at læse, og intet andet, inden din dag rigtig er begyndt.

En teoretisk måde at få læst en masse på er ved at downloade oplæsningssoftware. Det kræver dog at du har dit læsestof digitalt.
Mange folk siger at de ved tilvænning og lidt øvelse kan forøge hastigheden på robot-oplæseren, i en sådan grad at det går langt hurtigere end de selv ville have kunnet læse teksten.

Min erfaring er at det vigtigste overhovedet ved oplæsning er, er at sætte tid af til oplæsningen, og undgå at prokastrinere.
For det tager jo i virkeligheden ikke vildt mange timer at pløje sådan en biologibog igennem, eller læse et pensum op, hvis man kan undgå at blive distraheret af sult, venner, gøremål, facebook, telefoner, og andet stuff.

Håber du finder ud af det.


Skriv et svar til: Er du lidt af en ekspert, så hjælp en kammerat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.