Kemi

Ligevægt

11. september 2012 af Juliane27 (Slettet)

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med et kemi spørgsmål?

Hvordan skal man undersøge om der er ligevægt, hvis man f.eks. får oplyst dette:

Kc = 6,0 * 10-2 M-2

[N2] = 1,25 mol/L               [H2] = 7,56 mol/L            [NH3] = 0,013 mol/L

 

Jeg forstår nemlig ikke helt hvad jeg skal ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

 

                          du skal tage udgangspunkt i den kemiske proces
                          som du begynder med at skrive


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af mathon

 

                                                     N2 (g)   +  3 H2 (g)   --->  2 NH3 (g)

 

                                                      [NH3]2 / ([N2]·[H2]3) = Q

    hvis
                     Q > Kc forskydes ligevægten mod venstre

                     Q < Kc forskydes ligevægten mod højre

                     Q = Kc er der stationær ligevægt


Svar #3
11. september 2012 af Juliane27 (Slettet)

og Q er hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

#2


 

                                                     N2 (g)   +  3 H2 (g)   --->  2 NH3 (g)

 

                                                      [NH3]2 / ([N2]·[H2]3) = K

                 Q = K/Keq

    hvis
                     Q > 1 forskydes ligevægten mod venstre

                     Q < 1 forskydes ligevægten mod højre

                     Q = 1 er der stationær ligevægt
                                                                                                    hvis denne formulering foretrækkes


Svar #5
11. september 2012 af Juliane27 (Slettet)

Er stadig ikke helt med på hvad Q er. Det må vel være ligevægtskonstanten eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af mathon

 

               K erden aktuelle konstant beregnet efter

                                                   [NH3]2 / ([N2]·[H2]3) = K

               Keq = Kc

               Q = K/Keq

 


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.