Kemi

Ækvivalens - kan man beregne det ved brug af stofmængder?

08. april kl. 18:03 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg bevise, at ved et eksperiment bruges der 30 g af et stof (X) med 50 g af et andet stof (Y).?? (det er en reaktion)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april kl. 23:24 af Martin2Holte

Hvilket eksperiment ? Hvilket stof ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april kl. 10:45 af mathon

Brug
          \small n(X)=\frac{m(X)}{M(x)}

dvs

          \small n(X)=\frac{30\;\mathrm{g}}{\left \{ M(X) \right \}\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}              \small n(Y)=\frac{50\;\mathrm{g}}{\left \{ M(Y) \right \}\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april kl. 11:06 af mathon

Desuden skal reaktionsforholdet

                                                       \small X:Y   givet ved den korrekt afstemte reaktion      tages i betragtning.


Skriv et svar til: Ækvivalens - kan man beregne det ved brug af stofmængder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.