Almen studieforberedelse (AT)

Er terminsprøver vigtige ?

24. september 2012 af rami452 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen

Jeg vil gerne vide om terminsprøver, i 9 klasse er vigtige som eksamen, og årskarakterne. Og om de er med til at bestemme om jeg kommer på gymnasiet, eller ej?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

I forhold til om du kommer på gymnasiet, så er de nok mere vigtige end den reelle afgangsprøve, hvis jeres terminsprøver ligger, før lærerne skal vurdere, om du er egnet til gymnasiet. Det sker jo før afgangsprøverne. 

Samtidig kan din terminsprøve også få noget at sige i forhold til dine årskarakterer. Måske ikke direkte - det afhænger af reglerne, og dem er jeg ikke inde i. Da jeg gik i gymnasiet skulle vores terminsprøve tælle 1/3 i vores årskarakter i dansk, jeg ved ikke om det også er sådan i folkeskolen. Men klarer du dig dårligt til terminsprøven, kan det smitte af på din lærers syn på, hvad du kan, og det kan derfor gå inddirekte udover dine årskarakterer. 

Så sammenlagt vil jeg faktisk mene, at din terminsprøve er vigtigere end din afgangseksamen, selvom det måske lyder lidt underligt. De fleste får at vide, at de er optaget på gymnasiet, før de er færdige med deres afgangseksaminer og har resultaterne. 


Svar #2
24. september 2012 af rami452 (Slettet)

Men nu er det ikke mere læren der vurdere om man er egnet eller ej.J eg fik at vide at nu er det UU vejlederen, der bestemmer det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

Men er det ikke UUvejlederen på baggrund af lærernes vurderinger? 


Svar #4
24. september 2012 af rami452 (Slettet)

Hvordan jeg forstår ikke helt kan du forklar mere?

Der er en hjemmeside, der hedder optagelse.dk. En af mine venner sagde, at min karakter til terminsprøve vil stå der, derfor er jeg lidt nervøs om det, også gælder til når man skal på gymnasiet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

#4 - jeg ved jo ikke, om tingene er lavet om siden sidste år. De laver jo tingene om hele tiden. Men så vidt jeg har forstået det, så skal lærerne vurderer en som egnet til optagelse på gymnasiet. Hvis lærerne siger, at man ikke er egnet, så skal man til optagelsesprøve på gymnasiet. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. september 2012 af LouiseHjort (Slettet)

De karaktere du får til din sidste terminsprøve er dem, der bliver sendt ind til det uddannelsessted du søger ind på.

Forklaringen på dette er sådan set bare, at uddannelsesstedet skal kunne nå at vurdere dig og alle de andre ansøgere inden sommerferien, og da du tager afgangseksamen lige inden sommerferien, når dit fremtidige uddannelsessted sådan set ikke at se resultatet af dette.

Altså er dine terminsprøver reelet set vigtigere end din afgangseksamen. Men husk at de at det også er fedt at komme ud med et fedt gennemsnit alligvel, selvom det ikke gælder nogen steder.


Svar #7
25. september 2012 af rami452 (Slettet)

Så du mener at de alligevel ikke er så vigtige når der er tale om folkeskolen?

Er det så mere Terminsprøverne eller hvad?

Hvordan kan man blive egnet?

Altså jeg er en elev der møder, hver dag til tiden. Jeg laver mine lektier altid. Jeg har styr på mine ting, og respektere lærer. Lærerne er altid flinke i imod mig. 

 

Mine karakter er altid 7-10-12.

I projektopgaven fik jeg 7 men var på kanten af at få 10 pga. at jeg og min makker ikke havde fordelt teksten så mege

I terminsprøverne fik jeg i gennemsnit ca 6,5 eller 7.0

Jeg har været medlem af elevrådet i 2 år.

 

Nu har jeg skrevet alt det om mig.

Kan i så vurdere om jeg kan komme på gymnasiet ?

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
25. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

#7 - jeg tror ikke, at du skal være bekymret :) 

Ud fra hvad du skriver, virker du engageret og motiveret i skolearbejdet. Derudover plejer man at sige, at elever med 7-taller og derover ikke bør bekymre sig spor. De ligger godt. Det er, hvis man ligger med 02 og 4 på hele rækken, at man skal være bekymret :)  Specielt hvis man ikke deltager i undervisningen, har meget fravær eller på anden vis ikke viser, at man er interesseret i skolearbejdet. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. september 2012 af navn1994 (Slettet)

Asalamu Alaykum Wr. Wb.

Med hensyn til terminsprøve i 9. klasse, forholder det sig således at man skal gøre sit bedste, og det gør man selvfølgeligt ved at læse sine noter igennem og læse op på sit stof. 

Det er altid rart at få en god karakter, selvom den ikke tæller spor. Det positive ved terminsprøve er, at du ikke behøver at være nervøs, da det ikke betyder meget, dog betyder den meget mere end Afgangsprøven.

Men et godt råd: Udnyt folkeskolens prøver til at forbedre din viden, og tænk ikke meget på konsekvenserne, om du får 7 eller 12 gør ikke spor, det handler mere om selvtilid. 

 

- Med fred


Svar #10
19. november 2012 af rami452 (Slettet)

Hvad sker der hvis man ikke møder op til termins og er det terminskarakterne der bliver sendt eller årskarakterne der gør eller er det dem tilsammen? Altså hvis jeg far 2 i termins men i alle mine skriftlige har jeg fået 7 hvad bliver det så?

Brugbart svar (1)

Svar #11
19. november 2012 af 123434

Gør dit bedst til terminsprøverne. Men det betyder ingenting. Brug dit år i 9.klasse til at blive fagligt meget dygtig til gymnasiet. Personligt er jeg meget i mod standpunktskarakterer, da det forhindrer en i at lære tingene stille roligt. Der skal præsteres rigtig meget hele tiden, for at holde et højt fagligt niveau. Nogen gange skal man bare få lov til at lære tingene, uden at få sat et eller andet tal sat på.


Svar #12
19. november 2012 af rami452 (Slettet)

Men stadig hvad sker der

Brugbart svar (2)

Svar #13
26. november 2012 af Studscientpol (Slettet)

#0

 

Slap lige af med de terminsprøver. De er undervurderet allesammen. I kommer ind på Gym alligevel..


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. december 2013 af Frederikke99 (Slettet)

Hey allesammen.

Lidt sent eg skriver det her, men jeg skal til terminsprøve, og går i 8. Klasse.
Er ret nervøs for har ikke rigtig noget selvtillid omkring det. Og jeg får for det meste 7 i dansk (desværre også nogen gange 4).
Men matematik får jeg kun 12! Heldigves.. Og engelsk får jeg 7 eller 10.
Men ja, vil gerne vide hvor meget det betyder, og hvad jeg skal gøre for at få det bedre med det...

Tak på forhånd :)

Skriv et svar til: Er terminsprøver vigtige ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.