Matematik

Beskrivelse

24. januar 2013 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beskriv med ord en graf for et andengradspolynomium,  ,
hvor a < 0, b < 0, c < 0 og d > 0.

Gør rede for i hvilket kvadrant  toppunktet ligger.
 

Hej derude. Ovenstående opgave forstår jeg intet af! Kan en eller flere evt. hjælpe mig?
Jeg har meget svært ved denne opgave så derfor ønskes detaljerede forklaringer :)
På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Om et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c  oplyses det, at

a < 0, b < 0, c < 0 og d > 0

Beskriv grafen. (Parabel, hvordan vender grenene, hvor mange rødder, placeringen af skæringspunktet med y-aksen). Hvis toppunktets koordinater kaldes (xT , yT), hvad er da fortegnet for xT og yT ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2013 af hesch (Slettet)

Start med at se på polynomiet f(x) = x2 :  Grenene vender opad, toppunkt ( x ; y ) = ( 0 ; 0 )

Lad nu f1(x) = ax2, hvor a er et negativt tal. Dvs. f1(x) = ( negativt tal ) * f(x).  Grenene vender nu nedad, da alle f(x) værdierne negeres.

Er du med ?  Så udvikler vi resten af polynomiet, med b, c og d herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2013 af mathon

      a<0 ⇔ a = -|a|

      b<0 ⇔ b = -|b|

 

                 -b      |b|       |b|
        xT =  --- =  ----- = - ----
                 2a   -2|a|      2|a|


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af mathon

                 -b      |b|        |b|
        xT =  --- =  ----- = - ----        så    xT < 0
                 2a   -2|a|      2|a|

      d>0 ⇔ d = |d|

               -d     -|d|            |d|
       yT = --- = -------- =    ---- > 0
               4a    4•(-|a|)     4|a|

 

      T = (xT,yT) ligger følgelig i 2. kvadrant


Skriv et svar til: Beskrivelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.