Matematik

vektorregning

06. april 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Fg og F1 er kræfter der påvirker et barn der rutsjer ned af en rutsjebane. Kræfterne defineres som vektorer. Jeg kender længden og koordinaterne for begge vektorer. Det er angivet at gnidningskraften fg kan beregnes med denne formel. |Fg|=m*|F1|.

m er gnidningskoefficienten. Den er 0,46.

Opgaven går ud på at bestemme vinklen v som rutsjebanen skal danne lodret for at F1+Fg=0.

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal løse opgaven. Opgaven er vedhæftet og det er den sidste opgave d som der er tale om. Jeg har beregnet alle de andre opgaver.

 

Vedhæftet fil: Projekt Legepladsen (1).doc

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2013 af peter lind

|F1| = |FT|cos(v)  = μ|FN| = μ|FT|sin(v)


Svar #2
06. april 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts kl. 16:52 af michirihrhq

Kan du uddybe, forstår ikke helt hvordan man løser den


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts kl. 20:40 af peter lind

divider |F1| med |FT| derefter slår du invcos(v) op på dit CAS værktøj. Tilsvarende for sinus


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts kl. 20:41 af michirihrhq

Man kender ikke sidelængderne 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts kl. 22:16 af M2023

#1. |F1| = |FT|cos(v)  = μ|FN| = μ|FT|sin(v)

|FT|·cos(v) = μ·|FT|·sin(v) ⇒

cos(v) = μ·sin(v) ⇒

1 = μ·tan(v) ⇒

v = tan-1(1/μ) = tan-1(1/0,46) = 65°


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts kl. 22:31 af peter lind

Der står i #0 at længderne af vektorene kendes


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts kl. 07:03 af michirihrhq

Når ok tusind tak så

Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.