Matematik

Opgave B

26. april kl. 15:24 af Hans2004 - Niveau: A-niveau
Hej, kan ikke løse delopgave b. Ønsker derfor hjælp til de formler der skal bruges.
På forhånd tak!
Vedhæftet fil: IMG_2237.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april kl. 15:30 af Professoren1

Slettet

Svar #2
26. april kl. 15:32 af Hans2004

Nej tak! :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april kl. 15:37 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april kl. 15:39 af jl9

b)

Arealet af trekanten er halvdelen af rektanglen f(k)*k.

Arealet af området M2 er:

\int_{0}^{k}f(x)dx


Svar #5
26. april kl. 15:42 af Hans2004

#4 er k en konstant man kan finde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april kl. 15:46 af jl9

k er en vilkårlig konstant. Arealerne bestemmes udtrykt ved k.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april kl. 19:17 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \textup{Linjestykket }OP:y &= \tfrac{f(k)}{k}\,x \;,\;0\leq x\leq k \\ A_{M_2} &= \frac{1}{2}\cdot A_{OPQ} \\ \int_{0}^{\,k}\!x^{\,3}\,\mathrm{d}x &= \frac{1}{2}\cdot\! \int_{0}^{\,k}\!\frac{f(k)}{k}\,x\,\mathrm{d}x \\ &= \frac{1}{2}\cdot\! \int_{0}^{\,k}\!\frac{k^{\,3}}{k}\,x\,\mathrm{d}x \\ \int_{0}^{\,k}\!x^{\,3}\,\mathrm{d}x &= \frac{1}{2}\cdot k^{\,2}\cdot \! \int_{0}^{k}\!x\,\mathrm{d}x \\ \bigl [ ... \bigr ]_{\,0}^{\,k} &= \frac{1}{2}\cdot k^{\,2}\cdot \!\bigl [ ... \bigr ]_{\,0}^{\,k} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april kl. 19:17 af ringstedLC

Alternativ:

\begin{align*} A_{M_2} &= \frac{1}{2}\cdot A_{OPQ} \\ \int_{0}^{\,k}\!x^{\,3}\,\mathrm{d}x &= \frac{1}{2}\cdot \frac{1}{2}\cdot f(k)\cdot k &&,\;A_\triangle =\tfrac{1}{2}\,h\,g \\ \bigl [ ... \bigr ]_{\,0}^{\,k} &= \frac{1}{4}\cdot k^{\,3}\cdot k \end{align*}

NB. Bliv i den oprindelige tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2089368 til du er færdig.


Skriv et svar til: Opgave B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.