Dansk

analyse fordybelsesområde dansk

03. maj 2013 af SSunshine (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :-)

Jeg har lige trukket "den moderne novelle" i dansk fordybelsesområde. Men når jeg skal analysere, hvad er så de mest vigtige punkter jeg skal gå i dybden med. Er det okay med disse punkter?

Analyse

- Handling
- Personkarakteristik
- Tid, sted og miljø
- Sproget
- Komposition
- Temaer

Fortolkning:
- Symbolik
- Budskab

Perspektivering:

 

Er det for meget eller lidt? Vil i gerne være sød og forklare hvordan man kan undersøge sproget, komposition, tid, sted og miljø, symbolik, budskab samt personkarakteristik? Jeg har nemlig lidt svært ved at analysere en tekst.

Håber i vil hjælpe mig. Det vil være en stor hjælp! Fortsat god dag. Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af Pharmand

Dine analysepunkter ser fine ud måske lige medtaget fortæller og synsvinkel. Dog vil jeg gerne vide, hvilken tekst du vil bruge. I nogle tekster er et analysepunkt måske mere fremtrædende end andre. I en novelle som "Som englene flyver" af Naja Marie Aidt er personkarakteristik, fortæller og sproget for eksempel særligt interessante.

I forhold til dine spørgsmål til hvordan man kan analysere en tekst inden for de forskellige analysepunkter, er det altså nemmere at svare konkret på, når du har valgt en tekst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2013 af Maria0207 (Slettet)

Hvis jeg hjælper dig vi du så hjælpe mig?


Svar #3
03. maj 2013 af SSunshine (Slettet)

#1

Jeg skal perspektivere til Sheila og elefanterne af Jesper Wung Sung samt Nørreport af Katrine Marie Guldager.

Men jeg ved stadig ikke helt hvilken novelle jeg skal vælge endnu. Kan du komme på nogle ideer der har noget med senmodernismen at gøre? Det der kendetegner det moderne samfund er at man ikke er bundet til de gamle traditioner og vaner, men derimod skal man tage flere beslutninger. Vi er mere frie. Kort fortalt er det globalisering og frisættelse. Hvis jeg tager fejl, vil du så ikke rette mig?

Jeg overvejer at vælge Lars Holmgård Jørgensens novelle der hedder Mæææh. Men vil det være svært hvis jeg vælger denne novelle og samtidig at perspektivere til de to andre noveller?

Håber du vil hjælpe mig. Tak på forhånd :-)


Svar #4
03. maj 2013 af SSunshine (Slettet)

#1

Eller burde jeg måske overveje Slik af Naja Marie Aidt? For det har også noget med globalisering, frisættelse samt menneskesyn. Det passer meget godt til det moderne samfund. Samtidig er novellen skrevet i 2006. Håber du vil hjælpe mig. Men den anden novelle der hedder Mæææh så er der også frisættelse og menneskesyn. Men vil det være let eller svært for mig at perspektivere til de to andre noveller?


Skriv et svar til: analyse fordybelsesområde dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.