Biologi
Enzymer
Hvordan bliver enzymer dannet? Jeg ved godt de består af bl.a. proteiner, men hvordan bliver et enzym dannet?
Samt hvordan den tredimensionelle struktur virker. Altså er der andre ting som den kan bruges til end at danne det aktive site?
på forhånd tak :)
Svar #1
30. maj 2013 af Dulugtergrimt
Du skal ind og kigge på gen-transkription og RNA-translation. http://www.biotechacademy.dk/undervisningsprojekter/mikrochip/teori/detcentraledogme.aspx
Den tredimensionelle struktur kan bruges til mange ting. Det gør en kæmpe forskel, om proteinet er rundt, firkantet, aflangt osv., hvis nu proteinet prøver at komme ind eller ud af cellen, blodbanen osv. Forestil dig, at blodbanen er et langt rør, men mange forskellige slags huller i. Nogle hullers form er mere hyppige end andre. Proteiner der passer i disse huller, rent formmæssigt, har større mulighed for at forlade blodbanen.
Skriv et svar til: Enzymer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.