Studievejledning

Kandidat på CBS?

04. juli 2013 af Amril (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Nu skal jeg til at søge ind på en bachelor på CBS, men jeg har hørt, at bacheloren på CBS egentlig er ret ligegyldigt, og at det mere er kandidatgraden samt de individuelle træk (netværk, erhvervserfaring, karaktersnit) som tæller. Det sidste giver jo sig selv, men når det kommer til kandidatgraden, hvilke er så de mest prestigefulde og attraktive set med arbejdsgiverens øjne? Jobmuligheder er for mig det mest vigtige, da jeg mener, at jeg har styr på det jeg laver, og om jeg så tager den ene eller anden kandidat(så længe de ikke er vidt forskellige), så skal jeg nok ende "der" hvor jeg gerne vil. 

 

Så hvilken bør man vælge, hvis antager, at jeg har frit valg på alle hylder? Er det Almen, HAMAT, eliteuddannelse, IB-kandidaten, Applied Economics and Finance? De har jo en masse derover, og jeg aner jo intet om dem. 

 

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2013 af emul0c

Som skrevet i det andet indlæg kommer det meget an på hvad du gerne vil. Forskellige overbygninger henvender sig til forskellige typer af job.
En IB kandidat går typisk ikke efter de samme typer jobs som en AEF'er.

Rigtigt nævnt så går de fleste arbejdsgivere op i karaktergennemsnit end de gør på den egentlige uddannelse - så det "bedste" valg vil være den bachelor hvor du forventer at kunne score det højeste gennemsnit set i forhold til andre på studiet. Hvis du mener at matematik er dit skarpeste fag og filosofi knap så meget, så vil en HA-mat være at foretrække over en HA-fil. Som udgangspunkt skal du helst ligge i top 10% - her er der de bedste muligheder for studiejobs mv.
Strengt set ser de fleste arbejdsgivere på hvilken overbygning du har, derefter på dine bachelorkarakterer og sidst på dine gymnasielle karaktere (ganske få virksomheder). Om du har læst HF, HTX, HHX, STX el. lign. er underordnet - på samme måde er din bachelor-del også langt mere underordnet end din kandidat, som er klart den vigtigste.

Vil du gerne arbejde i en bank, investment banking, kapitalfonde, kreditinstitutter mv. så skal du gå efter en FIR, AEF eller en FSM. Til "nød" en ASC.

Vil du gerne arbejde i en finansfunktion så er de samme gældende, men derover også AUD (som dog typisk er revisorer).

Vil du arbejde med mennesker mv. så er HRM, SOL og lign. gode at have

Vil du arbejde med kontrakter mv. så JUR

Markedsføring: EMF, IMM


Skriv et svar til: Kandidat på CBS?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.