Matematik

Logistisk vækst

01. februar 2014 af FRKKOF (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kn = K * (1 + r)n

Jeg skal finde ud af hvor mange år der går før alle danskere er på lykkepiller.
Vi er ca. 5.493.621 inbyggere og ca. 477.945 af os var på lykkepiller i 2012. Det siger med 0,041525511 (procent i decimal)

Hvordan finder jeg ud af, hvad n er? Håber virkelig på svar :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2014 af peter lind

Dette har intet med logistisk vækst at gøre. Skriv formlen ordentlig med n som potens. Det er kun fordi jeg kender formlen at jeg kunne se hvad du mente

Tag logaritmen på bege sider af lighedstegner


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2014 af SuneChr

Jeg vil vise, hvordan  477945 kr vokser til  5493621  kr til en rentefod på  0,041525511.
Den med lykkepillerne er vist et fremtidsscenarie, ingen af os vil ønske.
Modellen er ubrugelig til denne beregning, og folketallet stiger jo desuden også.

5493621  =  477945·1,041525511n     ⇒   n  =   log ( 5493621 / 477945 ) /  log ( 1,041525511 ) 


Svar #3
01. februar 2014 af FRKKOF (Slettet)

Det er min lære der har sagt til mig, at jeg skal have det spørgsmål med.
Jeg kan bare ikke selv regne det ud. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det, har låst mig selv fast i det spørgsmål.

kn/k = (1+r)n
log kn/n = n* log (1+r)
log kn/n / log(1+r) = n

kn = 5.493.621
k = 477.945
r = 0,041525511 
n = ?

^ Det er hvad hun har skrevet til mig.
Synes bare ikke det giver NOGEN SOM HELST MENING! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2014 af peter lind

Skriv ordentligt.

Din lærer bruger blot den metode som er angivet i #1 og #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af SuneChr

Nuvel:

Hvis befolkningstallet er uændret, når vi regner  n  år efter år 2012 ,
vil  n  være lig med  60 år.
Men det er under forudsætning af, befolkningstallet ikke har flyttet sig på de 60 år.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2014 af SuneChr

# 0
Spørgsmålet burde nok have været formuleret noget anderledes, - som et hypotetisk spørgsmål:
_____________________

Statistikken viser, at der i året 2012 var  477945 danskere på "lykkepiller", d.v.s. medicin mod en depressiv lidelse. Danmarks befolkning var, samme år,  5493621 indbyggere.
Antag, at befolkningstallet forbliver uændret. Hvor mange år vil der gå, førend antallet af danskere, på "lykkepiller", vil udgøre hele befolkningen, når antallet af danskere på "lykkepiller" vokser med
4,1525511% pr. år ?
_____________________
Svar:   60 år
 


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.