Dansk

ret stil? :)

01. marts 2014 af boesvej - Niveau: 9. klasse

hey alle.

min lære siger altid til mig, efter jeg har afleveret min stil at den ikke er pæn at se på, og jeg har prøvet at sætte den pænere op, men han bliver ved med at sige at den ikke er sat ordenligt op?                                                 så er der ikke lige nogen der vil kigge mit eassy igennem og rette den lidt med fejl og sådan,                                            primært komma sætninger og opsætning. 

så er i søde. ved godt at det nok ikke lige er den bedste stil, er ikke så god til det med at skriver sine tanker ned på papir. stilen er ikke helt færdig endnu, kan ikke rigtig komme på en god slutning

forsat god lørdag. 

                    Virkelighed eller reality

  Her den anden dag snakkede nogle af mine veninder om Paradise hotel fordi den nye sæson næsten lige var startet, og jeg har enig aldrig rigtig brudt mig om alle de reality programmer, så imens de så sad og snakkede om det kom jeg til at tænke på engang hvor jeg var i Århus og så en af de gamle spillere der havde været med i Paradise Hotel året før. Jeg endte faktisk med at komme til at snakke med ham lidt og få et billede med ham, han opførte sig helt anderledes i forhold til hvordan han optrådte og opførte sig på Paradise Hotel . Det var helt underligt at se ham i hans egen hverdag, og at han faktisk også havde et liv udenfor alle rammerne.

  Der er rigtige mange mennesker i Danmark, der fanges af reality tv hver dag,

det er især mange unge der ser det. Der findes rigtige mange forskellige reality programmer, Paradise Hotel er nok det største reality program og det mest udbredte. Selv syntes jeg ikke selv at paradise hotel er noget spænende, jeg undre mig meget over at de unge mennesker der kommer med som deltager i paradise hotel, ikke er klogere? Vi kan f.eks. kan vi tage Amalie,    hende kender alle jo efterhånden, men det er ikke ment på en god måde, for hun er blevet kendt på at hun er blondine dum og ikke tænker før hun taler, hun bliver kaldt ”hende den dumme” og jeg tænker sådan lidt hvem gider at blive kaldt  ”hende den dumme” hvem gider at blive gjort grin af over hele landet? Jeg kender det godt lidt selv, altså der var også engang hvor jeg følte at man fik lidt mere opmærksomhed hvis man var lidt en dum blondine.

  Men nu ved jeg godt at det var lidt dumt, for man vil da hellere være den kloge pige alle gerne vil arbejde sammen med, fordi hun kan sine ting.

 Nogle mennesker som er ledere af nogle ungdom centre eller forskere eller sådan, bare mennesker der arbejder med landets unge, de mener at os unge ser op til realitystjerne, jeg mener at det tager de helt fejl i, os unge ser op til berømte musikere med massere succes eller designere, der har det fedeste tøj. Vi ser ikke op til en flok realitystjerne der dummer sig på tv, der er selvfølgelig de få der gør, men jeg tror at langs største delen af os, ser op til folk der har succes, flok som har gjort sig fortjent og arbejdet sig op til toppen.

  Jeg syntes dog ikke at man skal fjerne reality programmerne helt, for, for det første er det sjovt tv, til tider.  Programmerne for jo også folk til at tænke over tingende f.eks.  hvis vi ser en person der dummer sig rigtig meget på offentlig tv, så ligger man jo mærke til det og det   får jo folk til at begyndte  at tænke over det og snakke med vennerne om det, om at ”det var da også dumt gjort af hende Amalie sådan er jeg da ikke”  osv. Kort sagt, man kommer også til at tænke på de ting man måske selv gør, som ikke altid vil være lige smarte. Jeg har selv prøvet det, altså at jeg så noget i et reality program hvor jeg kom til at tænke  ”gud det der kunne da også ske for mig”  programmerne får mig til at tænke over det. Selvom jeg ikke ser dem så tit.

   


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2014 af policemanmem

Jeg sætter selv komma efter de gamle kommaregler.

Virkelighed eller reality

  Her den anden dag snakkede nogle af mine veninder om Paradise Hotel, fordi den nye sæson næsten lige var startet, og jeg har enig egentlig aldrig rigtig brudt mig om alle de reality programmer. Så imens de () sad og snakkede om det, kom jeg til at tænke på engang, hvor jeg var i Århus og så en af de gamle spillere detalgere, der havde været med i Paradise Hotel året før. Jeg endte faktisk med at komme til at snakke med ham lidt og få et billede med ham. Han opførte sig helt anderledes i forhold til, hvordan han optrådte og opførte sig på Paradise Hotel . Det var helt underligt at se ham i hans egen hverdag, og at han faktisk også havde et liv udenfor alle rammerne.

  Der er rigtige mange mennesker i Danmark, der fanges af reality tv hver dag.

Det er især mange unge, der ser det. Der findes rigtige mange forskellige reality programmerParadise Hotel er nok det største reality program og det mest udbredte. Selv syntes jeg ikke selv, at Paradise Hotel er noget spændende, jeg undre mig meget over at de unge mennesker, der kommer med som deltager i Paradise Hotel, ikke er klogere? Vi kan f.eks. kan vi tage Amalie. Hende kender alle jo efterhånden, men det er ikke ment på en god måde, for hun er blevet kendt på, at hun er blondinedum og ikke tænker før hun taler. Hun bliver kaldt ”hende den dumme”, og jeg tænker sådan lidt: Hvem gider at blive kaldt  ”hende den dumme”, hvem gider at blive gjort til grin af over hele landet? Jeg kender det godt lidt selv, altså der var også engang, hvor jeg følte, at man fik lidt mere opmærksomhed, hvis man var lidt en dum blondine.

  Men nu ved jeg godt, at det var lidt dumt, for man vil da hellere være den kloge pige, alle gerne vil arbejde sammen med, fordi hun kan sine ting.

 Nogle mennesker, som er ledere af nogle ungdom centre eller forskere eller sådan, bare mennesker der arbejder med landets unge, de mener, at os unge ser op til realitystjerner. Jeg mener, at det tager de helt fejl i. os Vi unge ser op til berømte musikere med masser af succes eller designere, der har det fedeste tøj. Vi ser ikke op til en flok realitystjerne, der dummer sig på tv. Der er selvfølgelig de få, der gør, men jeg tror at langt størstedelen af os (fjern komma) ser op til folk, der har succes, folk som har gjort sig fortjent og arbejdet sig op til toppen.

  Jeg syntes dog ikke, at man skal fjerne reality programmerne heltfor For det første er det sjovt tv (fjern komma) til tider. Programmerne får jo også folk til at tænke over tingende, f.eks. hvis vi ser en person, der dummer sig rigtig meget på offentlig tv, så ligger man jo mærke til det, og det får jo folk til at begyndte at tænke over det og snakke med vennerne om det; om at ”det var da også dumt gjort af hende Amalie, sådan er jeg da ikke”  osv. Kort sagt, man kommer også til at tænke på de ting, man måske selv gør, som ikke altid vil være lige smarte. Jeg har selv prøvet det, altså at jeg så noget i et reality program, hvor jeg kom til at tænke  ”gud det der kunne da også ske for mig”. Programmerne får mig til at tænke over det, selvom jeg ikke ser dem så tit.

Du har en tendens til at lave lange sætninger med komma, hvor det er mere hensigtsmæssigt at lave punktum og starte en ny sætning. Desuden kan du godt arbejde lidt med dine formuleringer (dem har jeg ikke kigget på!): De har tendens til at være meget talesprogs-agtige taget i betragtning, at det er en skriftlig aflevering.

   


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2014 af laerke99DK (Slettet)

Virkelighed eller reality

Her den anden dag snakkede nogle af mine veninder om Paradise hotel, fordi den nye sæson næsten lige var startet, og jeg har enig egentlig aldrig rigtig brudt mig om alle de reality programmer, så imens de så sad og snakkede om det, kom jeg til at tænke på engang hvor da jeg var i Århus, og så en af de gamle spillere, der havde været med i Paradise Hotel året før. Jeg endte faktisk med at komme til at snakke lidt med ham lidt og få et billede med ham. Han opførte sig helt anderledes i forhold til, hvordan han optrådte og opførte sig på Paradise Hotel . Det var helt underligt at se ham i hans egen hverdag, og at han faktisk også havde et liv udenfor alle rammerne.

  Der er rigtige mange mennesker i Danmark, der fanges af reality tv hver dag, det er især mange unge der ser det. Der findes rigtige mange forskellige reality programmer, Paradise Hotel er nok det største reality program og det mest udbredte. Selv syntes jeg ikke selv at Paradise hotel er noget spænende, jeg undre undrer mig meget over, at de unge mennesker der kommer med, som deltager i Paradise hotel, ikke er klogere? Vi kan f.eks. kan vi tage Amalie, hende kender alle jo efterhånden, men det er ikke ment på en god måde, for hun er blevet kendt på at hun er blondine dum og ikke tænker før hun taler, hun bliver kaldt ”hende den dumme” og jeg tænker sådan lidt, hvem gider at blive kaldt  ”hende den dumme” hvem gider at blive gjort grin af over hele landet? Jeg kender det godt lidt selv, altså der var også engang hvor jeg følte at man fik lidt mere opmærksomhed hvis man var lidt en dum blondine. Men nu ved jeg godt at det var lidt dumt, for man vil da hellere være den kloge pige alle gerne vil arbejde sammen med, fordi hun kan sine ting.

 Nogle mennesker som er ledere af nogle ungdom ungdoms centre, eller forskere eller sådan, bare mennesker der arbejder med landets unge, de mener at os unge ser op til realitystjerne realitystjernerne, jeg mener at det tager de helt fejl i, os unge ser op til berømte musikere med massere succes eller designere, der har det fedeste tøj. Vi ser ikke op til en flok realitystjerne realitystjerner der dummer sig på tv, der er selvfølgelig de få der gør, men jeg tror at langs langt største delen af os, ser op til folk der har succes, flok folk som har gjort sig fortjent og arbejdet sig op til toppen.

  Jeg syntes dog ikke at man skal fjerne reality programmerne helt. for, For det første er det sjovt tv, til tider.  Programmerne for får jo også folk til, at tænke over tingende f.eks. hvis vi ser en person, der dummer sig rigtig meget på offentlig offentligt tv, så ligger man jo mærke til det og det får jo folk til at begyndte, at tænke over det og snakke med vennerne om det, om at ”det var da også dumt gjort af hende Amalie, sådan er jeg da ikke”  osv. Kort sagt, man kommer også til at tænke på de ting, man måske selv gør, som ikke altid vil være lige smarte. Jeg har selv prøvet det, altså at jeg så noget i et reality program, hvor jeg kom til at tænke  ”gud det der kunne da også ske for mig”  programmerne får mig til at tænke over det. Selvom jeg ikke ser dem så tit.

Det er en fin kort stil du har skrevet. Dog ville jeg formulere ret mange af dine sætninger anderles, da du skriver det som man ville sige det og ikke hvordan man ville skrive det. Så det skal du nok øve dig på, næste gang. Derudover, har du lidt problemer med din tegn sætning. De steder hvor du har sat komma, ville jeg istedet sætte punktom og starte en ny sætning. Til sidst, skal du arbejde med dine endelser, om der skal r på, eller ikke r. (En god måde at lære det på, er at erstette dit ord med 'prøve' eller 'prøver' der kan man tydeligt høre forskel, hvilket man ikke kan på 'køre' og 'kører'. Her er et eksempel: "Jeg kører bilen ind i garagen." For at finde ud af, om der skal stå køre eller kører, kan du erstette ordet med prøver eller prøve. Så kan du høre at prøver er det rigtige, så der skal r på endelsen. - Det har ihvertfald hjulpet mig, da jeg gik i folkeskolen.)

Udover dine små fejl, har du skrevet en ganske fin stil. :-)


Svar #3
01. marts 2014 af boesvej

10000 tak for hjælpen. i har hjulpet mig meget.

 jeg har lært noget til næsten gang jeg skal skrive en tekst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af aliteksen (Slettet)

jeg har virkelige brug for hjælp er der nogen sjæl som vil rette min dansk stil?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2014 af aliteksen (Slettet)

FFFFFFFFFFFFFF


Skriv et svar til: ret stil? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.