Geografi

BNP og BNI?

10. juni 2006 af MikL-4K (Slettet)
Jrg har virkelig prøvet at forstå det, men bogens beskrivelse er svær at forstå for mig!? - Håber der er nogen der kan forklare det på en mere brugervenlig måde.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af danielruhmann (Slettet)

BNI per indbygger er ligesom BNP per indbygger et mål af per-capita nationalindkomsten.



BNI per indbygger

Bruttonationalindkomsten angiver et lands samlede indkomster og beregnes på baggrund af BNP, se forneden, korrigeret for lønninger betalt af danske arbejdsgivere til udenlandske lønmodtagere, formueindkomster til eller fra udlandet (betalinger af "udlandsgælden" eller spekulationsindtægter) samt produktions- og importskatter fra udlandet.

For Danmark er forskellen mellem BNP og BNI meget lille, men det behøver ikke være tilfældet for andre lande.


BNP per indbygger

Bruttonationalproduktet beregnes som summen af indenlandsk forbrug og investeringer plus nettoeksport (=eksport minus import). Alle disse tal beregnes på baggrund af de faktiske nettopriser, dvs de indeholder produktafgifter og -skatter (bruttopriserne er uden disse skatter og afgifter).

http://da.wikipedia.org/wiki/BNI_per_indbygger



Egne noter:

BNP (Bruttonationalprodukt): Værdien af den offentlige + private sektor/produktion. Overførsler tælles ikke med, da de allerede er talt med en gang før. Interne råstoffer, halvfabrikata tælles heller ikke med. BNP tager ikke højde for købekraft. Lande, der er selvforsynende, har lavere BNP end lande med stor handel (hjemmeproduktion), da denne hjemmeproduktion ikke tælles med.

Skriv et svar til: BNP og BNI?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.