Andre fag

for the brains

22. februar 2004 af james bond (Slettet)
Hej derude!

Jeg har læst Naja Marie Aidts Ondt i Sulet men forstår ikke en skid af den. Jeg har prøvet at få downloadet opgaven om novellen herinde, men der går noget galt under selve processen. Så derfor tyer jeg til sidte mulighed, nemlig at spørge nogle af jer kloge hoveder herinde om der er nogle af jer der kan forklare mig lidt om temaer, konflikter, mulige symboler osv i denne novelle. Det er nemlig til en stil og jeg er på fuldstændig bar bund

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2004 af Rexen (Slettet)

Hehe - jeg føler sq med dig .. Naja Marie Aidts tekster er absolut vanskelige at forstå :-s

Men derudover så prøvede jeg også lige at downloade 'ond i sulet' og det kunne på mystisk vis ikke lade sig gøre, så det kan jo ikke være din putter der er gået i ged. Så du må have fat i nogen af de kloge hoveder der bestemmer herinde - Sam fx tror jeg :D -
og så høre dem om de ikke kan fikse problemet ;-)

Held og lykke med at få skrevet stilen :-)



Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2004 af Jean

Prøvet at åbne med acrobat reader?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2004 af D@niel (Slettet)

Ond i sulet? er det ikke den med de to søstre, hvor den ene holder den anden vågen??

Den handler vel om storesøsterens frygt for at blive alene. Hun er sygeligt bange for at blive forladt.
Hun kan ikke klare sig selv og har brug for at have nogen omkring sig hele tiden.. Såvidt jeg husker er det noget med at hendes far har forladt dem, og det har hun svært ved at komme sig over (min tolkning)

Det er længe siden jeg har læst den, men er jeg helt galt på den??

#Daniel

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2004 af trolderik (Slettet)

Jeg har også dette problem med ikke at kunne downoade den. Hvis der er en der har den til at ligge, eller bare en anden opgave med denne novelle må i meget gerne sende den til mig.
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2004 af /quillity (Slettet)

Jeg slynger lige mine tanker om novellen ud. Det er et stykke tid siden jeg læste den, men det her er hvad jeg huske, jeg tænkte:

Se en masse på hvordan især vand og søvn(-vågen tilstand) er beskrevet. Hvilke ord bruger hun? Vand er i traditionel(=i følge Freud) psykoanalyse det ubevidst seksuelle. Søvn er total mangel på kontrol. Man overgiver sig til det ubevidste og spilder tiden i 7 timer. Der er en antitese mellem storesøsterens stræben efter det ubevidste vand samtidig med, hun flygter fra den ubevidste søvn. Hvad mon det er for noget...?

Der er med garanti et par slightly omskrevne klichéer. Se på dem. Hvilken betydning havde de og hvilken ny betydning får de?
Og hvad med metaforerne? Når hun bruger sammenligninger ("hendes øjne var som stjernerne på himlen") mener hun det ofte -ellers kan du jo tage hende på ordet.

Du vil måske også kunne finde paradokser i storesøsteren (ydre-indre, sagt-tænkt, beskrevet-vist)
Hvad skal vi med det dér had-kærlighedsforhold til lillesøsteren? Hvem er ond/god? Nogen der bærer skylden? Nu ikke noget med lamme overfortolkninger om den fraværende far! Du bør forholde dig til, hvad der reelt skrives i novellen, og her skrives ikke om faren.

NMA skal analyseres uhyre tekstnært med alle de små detaljer taget med.

Se på sansning, narcissisme, kroppen, offerstrategier, klaustrofobisk storbyliv, fremmedgørelse som typiske 90'er temaer.

Tjaa, håber du kan bruge lidt af det. Held og lykke

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2004 af trolderik (Slettet)

Stor tak til quillity. Nu har du ihvertfald givet mig en del jeg kan gå ud fra. Godt observeret at faderen ikke har noget som helst med novellen at gøre.

Skriv et svar til: for the brains

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.