Erhvervsret

Handel

19. november 2006 af thomas2 (Slettet)
Hej..

Har et pr. spørgsmål.. Hvis nu man havde bestilt et eller andet vare fra et andet land (vha. CISG- internationalie købelov).. Hvad vil man får ud af selv at tage derhenne istedet for at bestille den herhjemme. Altså er det ikke næsten det samme? jeg tænker på eventuelle skader/erstatning og andre ting der kan komme på tale, når man skal handle..

Kan næsten ikke se noget forskel mellem at bestille det, eller ved at tage selv derhenne..

håber i kan hjælpe.. er ret forvirret..

thomas

Brugbart svar (3)

Svar #1
19. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker, men hvis du går en i en butik og bestiller en vare i udlandetg, er det den udenlandske købelov der gølder, eller cisg, der derimod ville gøre sig gældende, hvis du bestiller fra et andet land. Ken som sagt er jeg ikke sikker på det- Mht. forsikring af varer, er det du skal undersøge risikoovergang med Cisg. Hvis en varer bliver beskadiget efter risikoovergang, er det på dit eget ansvar, ligesom hvis du gik ned i den udenlandske butik og købte den. Sker skaden derimod før risikoovergang, er det sælgers problem. Men undersøg ev.t lidt mere om risikoovergang under Cisg. Tænker du derimod på garanti (de 2 år i DK, inkl. reklamationsret), mener jeg, at det er købelandets garantiregler, der er gældende, uanset om du handler på stedet, eller om du køber efter den internationale købelov (CISG).

Svar #2
19. november 2006 af thomas2 (Slettet)

okay.. altså så vidt jeg ved er CISG deklaratorisk, så kan f.eks sælgeren væælge at følge deres eget købelov. så kan der jo opstår problemer, idet den anden måske i forhold til sin egen købelov føler sig uretfærdigt behandlet.. så er det jo værre end at bestille det fra det andet land, hvor de begge har CISG... ? Hvad så med ansvar for produktet.. hvornår er det at køberen har ansvar for produktet.. osv..

thomas

Brugbart svar (3)

Svar #3
20. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Mht ansvar om produktet, skal du læse om risikoovergang. Det burde være til at finde i din bog.

Det at loven er deklaratorisk betyder blot, at de kan lave en anden aftale. Sælgeren kan ikke blot vælge at følge "sin" købelov, sådan uden videre. Det skal ske efter indgået aftale med køber (mundtlig eller skriftlig)

Skriv et svar til: Handel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.