Erhvervsret

handelskøb i udlandet

01. december 2006 af thomas2 (Slettet)
Hej

Hvis nu man vil købe et eller andet i udlandet ( i et land som også har CISG). Altså man tager personligt dernede for at købe dette bestemte ting, vil man så købe det efter dette lands købelov, eller skal der være tale om CISG?

Vil det så ikke være sådan, at køberen vil bære risikoen for varen indtil den biver leveret til hans land. Dvs. hvis den bliver ødelagt, så kan sælgeren ikke bære skylden for dette, idet det ikke længere sælgeren der har ansvar for det. Men hvis køberen vælger at bestile varen, så den kommer til Danmark i et bestemt sted, istedet for selv at tage derhenne, så vil sælgeren jo have ansvar for varen indtil den bliver leveret.. Dvs. hvis varen bliver ødelagt undervejs, så kan køberen kræve at hæve købet?

Så kan man jo sige, at det er bedre at man ikke selv tager derhenne? eller tager jeg helt fejl?

hmmmm... hjælp..! vil høre jeres mening.

mvh
Thomas

Brugbart svar (3)

Svar #1
01. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#0 Hvis jeg forstår dig ret, så tænker du på at man tager til udlandet og foretager en pladshandel, på sælgers normale handelssted (hans virksomhed)? Hvis køber så får varen med, med det samme, overgår leveringen dér! Men hvis det er et produkt der først skal tilpasses, og herefter sendes til kunden, overgår risikoen til kunden ved 1. fremmede fragtmand i kundens hjemland (eller hvilket land det nu skal sendes til) (mener jeg).

Hvis du bestiller varen (fjernsalg), gælder det samme med at overgangen sker senere, omend jeg mener det er ved første fremmede fragtmand i modtagerlandet, og ikke helt ud til kunden...

Skriv et svar til: handelskøb i udlandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.