Matematik

tangent

14. januar 2007 af Chokolade-expert (Slettet)
Hey folkens, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Lav en ligning for tangenten til funktionen f(x)=kvadratrod(x) i punktet(4,f(4))

Svar #1
14. januar 2007 af Chokolade-expert (Slettet)

og opgave 2:

Lav en ligning for den tangent til grafen f(x)=kvadratrod(x) med hældningskoeffiecientetn 2.

og opgave 3:

Når linjen med ligningen 4y=4x+a er tangent for grafen til f(x)=kvadratrod(x). Hvad er a så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af mathon

f'(x)=1/(2sqr(x))

f'(4)=1/(2sqr(4)) = 1/(2*2) = 1/4

f(4) = 2

tangentligning:

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo).........

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

2) Start med at løse ligningen f'(x) = 2.

3) Er den skrevet rigtigt op?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af mathon

b)
f'(x)=1/(2sqr(x)) = 2

1=4*sqr(x)

(sqr(x))^2 = (1/4)^2

x = 1/16

f(1/16) = sqr(1/16)=1/4

tangentligning:

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo).........

c)
4y=4x+a
eller

y = 1*x+a/4 altså med hældningskoefficient 1

f'(x)=1/(2sqr(x)) =1

1 = 2sqr(x)

sqr(x) = (1/2)

x = (1/4)
f(1/4) = sqr(1/4) = (1/2)

punktet ((1/4),(1/2)) - røringspunktet - ligger på tangenten,
hvoraf
af
4y = 4x+a fås

4*(1/2)=4*(1/4)+a

2 = 1 + a

a = 1

Svar #5
14. januar 2007 af Chokolade-expert (Slettet)

mange tak! Ja den sidste opgave forstår jeg godt, men når du skriver tangentligning:

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)......... hvad præcist mener du så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af mathon

i #2
menes
y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-2=(1/4)(x-4)
eller

y = (1/4)x + 1


i #4
menes
y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-(1/4)=2(x-(1/16))
eller

y = 2x + 1/8

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2011 af nikoSI (Slettet)

I opgave 3 eller "c" forstår jeg ikke følgende:
2=1+a
a=1

Hvis man skal isolere a, må det da give -1?
a=1-2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2011 af Dandun

Det også det jeg ikke rigtig har fået fat på NikoSl :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2012 af Elastico (Slettet)

nikoSI og Dandun:::::

2=1+a medfører at a=1

tror lige I skal kigge på den ligning igen, det er jo 4. klasses matematik!


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.