Teknologi

Er der brug for lommeknive?

23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)
Har man brug for en lommekniv, -når man er i byen, -i hjemmet?

Isåfald hvis der er brug for en, hvad skal den have af funktioner?

- Hvad vil det ideelle indhold i lommekniven være?
- Hvad skal den kunne gøre, osv..?

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. april 2007 af JonasMeldgaard (Slettet)

hvis man er spejder eller blot har en naturlig lyst til at skære i ting - ellers nej ?

Svar #2
23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Bare generelt, om man er spejder eller ikke :D

Svar #3
23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

men okay, ;)

Svar #4
23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Men det er bare, det er ikke bare en lommekniv som sådan, det mere de der multifunktions lommeknive som kan en masse, der er jo 2 fra Swiss hvor at den ene har et flash ram og den anden har mp3'er, vil det ikke være meget rart med sådan noget.. Man kender jo vel den der følelse af, at man lige mangler noget at skære med eller sådan, så vil det da være meget rart at have noget på sig som man ved kan klare det? og ikke behøver fylde så meget i lommen...

Brugbart svar (2)

Svar #5
23. april 2007 af bluegambler (Slettet)

Er det ik bare en måde at få lov til at føle magt?? Grunden til at man har brug for at gå med kniv, er det ik bare fordi man vil føle sig mere værd og føle at man har magt hvis det kommer til stykket?? Jeg tror på at det eneste der kommer ud af at nogen går med kniv er, at nogen kommer til skade. Man kan da ik mangle en kniv ved hånden i et civiliceret samfund, hvor alt i forvejen er så tæt på. Intet du skal bruge en kniv til kan være så vigtigt at det ik kan vente til du finder en sted og skaffe en kniv. Det er sjældent jeg lige står i føtex og tænker: "nej hvor ville det være dejligt med en kniv, så kunne jeg lige.... øhhhh" Ja for hvad skal man med en kniv ved hånden??
Vil gerne oplyses om hvad der skulle være en god grund til at gå med kniv så??

Svar #6
23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Der bare er igang med et projekt og der har vi tænkt os at lave en "opdateret" lommekniv.. Og så er det bare, er det vigtigt at have sådan en eller ikke? hvis man nu skal have sådan en, hvad skal den så og så kommer det der hvad jeg har skrevet. Men jeg kan da godt se din pointe med det og forstår dig, men nu er det jo ikke bare kniv??? :S det er en multifunktions lommekniv altså, og de har jo forskellige funktioner.. Man ved da aldrig hvilken situation man kan komme ud i, hvor man lige mangler f.eks. en saks eller lighter eller sådan, så er det da vel meget rart at have sådan en? man render nok ikke rundt hey allesammen se jeg har en kniv og nu vil jeg bruge den til at skade dig:S der er jo en lov for knive? altså du kan da lige så godt bruge en mobil telefon til at skade nogen med hvis det er, nu om dage behøver det jo ikke være en kniv.. men jeg ved ikke rigtigt hva jeg ska sige mere..

Svar #7
23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Vil man føle magt vil en kniv nok ikke være sagen...

Brugbart svar (2)

Svar #8
23. april 2007 af McMaster (Slettet)

"Den moderne erstatning for et sværd?!"

Svar #9
23. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Jeg gider ik ha flere svar, har fået mere end rigeligt og kan ikke bruge det til noget:S

Brugbart svar (2)

Svar #10
24. april 2007 af Miarv (Slettet)

#9 Jeg forstår din holdning efter en del useriøse indlæg, men det er blot synd da spørgsmålet ikke fejler noget.

En lommekniv skal ikke opfattes som et våben, men et nyttigt værktøj. Selvfølgelig skal den overholde våbenlovens mål for knivsblad, men i en lommekniv er kniven jo blot én af mange nyttige funktioner. Er funktionerne tilstrækkelig nyttige kan man have behov for den når som helst og hvor som helst.
Mine idéer om en god lommekniv går mere over i retning af Leathermans koncept med funktionelt kvalitets foldeværktøj med fokus på robusthed. En helt anden genre er de elektroniske med flash ram eller mp3, som nok kan være nyttige, men har en meget mere begrænset "holdbarhed".
Jeg ved ikke hvilken genre lommekniv du tænker dig. Savner du inspiration til funktioner er der nok at tage af fra Leatherman, hvor jeg bl.a. ville sætte pris på en regulær kniv og saks, skruetrækkere, dåseåbner, øloplukker, fæste (f.eks. carabinhage), fil mm.
Jeg tror meget på idéen om brugertilpasset værktøj, og personligt værdsætter jeg altså et multiværktøj. En udskifteligt (så der kan opdateres når tekniken forbedres) usb-flash ram står også i høj kurs.

Og ja (#2), jeg er spejder, men jeg tror at målgruppen for lommeknive/multiværktøj er langt større, det er bare ikke alle der er bevidste om behovet.

Svar #11
25. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)


Svar #10

DEt jeg har været inde på er den der genre med leatherman, sådan en funktionel lommkniv som kan alt det der.. Det bare, man kender da den der situation hvor at man lige manger en saks eller noget lys, så er det da meget fedt at kunne indbygge det i sådan noget småt, så man kan have det med sig over alt..og ja, der er jo en lov om det og det bare, hvem fanden bruger en lommekniv til at dræbe med:S Det jeg og mine gruppemedlemmer vil er at finde ud af hvor vidt man kan have brug for sådan en og vi har taget udgangspunkt i leatherman og victorianox eller hva den hedder, heh.. hvor at vi vil kigge på sådan nogen og så derfra lave en kvalitativ analyse hvor vi vil finde ud af hva der er af behov for at de skal kunne bruges til, så vi selv kan give et forslag til vores produkt af sådan en lommekniv, som vil fylde folks behov..

Brugbart svar (2)

Svar #12
26. april 2007 af Miarv (Slettet)

#11
Jeg synes det lyder som et kvalitativt udgangspunkt.
Jeg er dog bange for at I er for ambitiøse hvis I vil opfylde folks behov i almenhed med én enkelt prototype, da det oplevede behov som jeg vurderer det opleves så forskelligt at skal alle tilfredsstilles bliver det så omfattende at grundidéen med et lille, behændigt lommeværktøj går tabt.

Svar #13
26. april 2007 af Gabi aka Gabi (Slettet)

ja, det er rigtigt nok, men det bare at lave en prototype som viser lidt af hvad folk har af behov, hvis de skulle have en, altså hvor vi kigger på hvad der er svaret på og derefter tar vi det der er hyppigst og kigger på det hvor vi vil lave prototypen ud fra det og så udover de hyppigste kigge lidt på hvad der også ville være mere smart at komme i den.. men altså, vi kommer nok til at komme ud i et problem, men det må vi vente og se med efter den kvalitative undersøgelse..

Skriv et svar til: Er der brug for lommeknive?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.