Kemi

ligevægt syre og base!

19. juni 2007 af Alkymisten (Slettet)
Findes der en formel der angiver ligevægten mellem en syre-base blanding!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Man skriver ligevægtskonstanten op for reaktionen.

Ellers ved jeg ikke hvad du mener.

Svar #2
19. juni 2007 af Alkymisten (Slettet)

jamen det er nok det kan du forklare det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Udtrykket "ligevægtskonstanten" er en konstant der bevidner om hvornår der er ligevægt. Ved en klassisk ligevægt af typen:

aA + bB --> cC + dD

opskrives ligevægten y som

y = [C]^c*[D]^d/[A]^a*[B]^b

Når y er lig K har reaktionen nået sin ligevægtstilstand. K kaldes ligevægtskonstanten, og denne afhænger af temperaturen. Ligevægtskonstanten k for en reaktion kan findes i en databog.
Som der kan ses, skrives den kemiske reaktions produkter i brøkens tæller, mens reaktanterne skrives i brøkens nævner.

Kapitalbogstaverne er de aktuelle koncentration for stoffet, mens de små bogstaver står for deres tilhørende koefficienter. Man bør bemærke, at det er de formelle koncentrationer som anføres på flaskerne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

...kaldes for 'ligevægtsloven'.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2007 af mathon


...som for korresponderende syre-base-par
giver

S <--> H+ + B

([H+][B])/[S] = Ks

hvor Ks er syrekonstanten, som ofte ikke findes i databøger, men derimod

pKs = -log(Ks)


Svar #6
19. juni 2007 af Alkymisten (Slettet)

Kan i så også orklare autoprotolyse?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Hvorfor slår du ikke op i din kemibog ?? Det står faktisk ganske godt forklaret der og det vil kun blive gentaget her.

Skriv et svar til: ligevægt syre og base!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.