Samfundsfag

Høj vækst.

24. juni 2007 af Camz (Slettet)
Hvordan kan vi forbedre vores samfund? Hvad mangler vi. Det går forrygende godt for vores økonomi.

Men hvad mangler vi at forbedre.

Der vil være flere ældre i fremtiden. Det er en byrde for samfundet.



Kan i komme med flere problemer?


Mvh. Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2007 af Matkaj

Ja, at man kalder de ældre for en byrde!

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Sygehusvæsenet...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du spørger:
"Hvordan kan vi forbedre vort samfund"?

Sørgeligt at det er økonomer og pengemænd, der styrer vort samfund - et godt samfund beror på, at vi er noget for hinanden, at vi hjælper hinanden uden altid at skele til, hvad vi kan få ud af det økonomisk.

Og så er det en ualmindelig nedrig person, der har opfundet begrebet "ældrebyrde".
Det er generation på generation, der har skabt det samfund, som de unge nyder godt af i dag, det er det arbejdende folk, der har slidt sig op, for at afkommet kan få det bedre end de vilkår de levede under.

Og så spørger du om problemer!

Der er mange opgaver at løse i fremtiden, og det kan vi kun gøre ved at trække på samme hammel.
Når visse samfundsgrupper vælger at sætte sig udenfor samfundet (isolere sig, ikke vil tage del i udviklingen), så hæmmes den og i visse tilfælde kan det sætte den tilbage. Jeg tænker naturligvis på den moderne tids pest over Europa - terrorismen - islamiseringen.

Svar #4
24. juni 2007 af Camz (Slettet)

kan du ikke komme med andre eksempler på hvad vi mangler at forbedre. ergo de artikler som jeg har fået udleveret beskriver kun de stærke sider af DK.

Danske priser topper i EU.
Lav inflation i DK bremser lønstigninger.

Hvad vil du sige til disse overskrifter?

mvh. Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)

Danske priser topper fordi lønningerne er så høje.

Lav inflation bremser stigninger fordi man som regel vil lade lønnen følge inflationen. Forkellen mellem inflation og lønstigning kaldes reallønsstigningen. Det er altså den forøgede/forminskede købekraft man får, når priser og løn stiger. Og hvis lønnen stiger mere en priserne (inflation), har vi en positiv reallønsstigning, altså får vi større købekraft.

Det største problem i Danmark i øjeblikket skønnes i alle rapporter at være skat. Vi har en alt for høj skat, og det hæmmer væksten. Man kan måske sige, at hvis skatten ikke vr så høj, skulle lønningerne heller ikke være det, og priserne ville dermed falde.

Man kan vel ikke kalde det andet end en byrde, når en lille generation kommer ind på arbejdsmarkedet og en stor går ud. Man behøver ikke at være økonom for at se problemet i det. Jesus.

Ja, de ældre har gjort det godt, men hvorfor vil de smide det hele væk til sidst? Man bliver da nødt til at se økonomisk på det. Uden en fornuftig økonomi har vi intet fælleskab. Det er da en naiv holdning, at vi bare skal være glade for hinanden, og så går det nok. Det gør det ikke!

Svar #6
24. juni 2007 af Camz (Slettet)

hvad med boligmarkedet. Er priserne ikke høje?

Renten siger det noget?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)

Og det er jo i øvrigt økonomiske forbedringer i samfundet, der indtil nu har betalt for de ældre, børn, sygehusvæsen, infrastruktur etc etc. Så hvorfor skulle man se det som fjenden?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2007 af Madsst (Slettet)

Et andet problem er at vi er for længe om at blive færdige med vores videregående uddannelser. Det skyldes at vi både tager for mange sabatår og bruger for lang tid på specialet. Kunne man få gjort denne periode kortere ville problemet med vores lille arbejdsstyrke i de kommende år blive mindre.
Som nævnt i #5 er høje priser ikke nogen god ting, da det er dårligt for konkurrenceevnen, og det er altså nærmere det du skal læse ud af tallene. Deruodover har fagforeningerne netop forhandlet meget store lønstigninger hjem fra regeringen, hvilket yderligere vil presse priserne opad og gøre konkurrenceevnen dårligere.

Svar #9
24. juni 2007 af Camz (Slettet)

hvad med boligmarkedet. Er priserne ikke høje?

Renten siger det noget?

kunne det være en fordel at hjælpe flere iværksættere?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juni 2007 af Madsst (Slettet)

Så vidt jeg forstår er boligpriserne faldet et stykke fra da de lå højest allerede, men det er også meget muligt at de vil falde endnu mere. Da en stor del af den danske formue netop ligger i bolig vil dette kunne betyde at efterspørgslen bremses ret markant. Men lige nu er det som sådan ikke noget stort problem tror jeg, da efterspørgslen er meget stor og der i virkeligheden er brug for at bremse den.
Jeg har ikke styr på hvordan renten har udviklet sig på det sidste.
Som Bent Bentsen altid fortæller, så skaber iværksættere job til Danmark, så iværksættere er selvfølgelig godt. Hvorvidt der skal yderligere støtteordninger til har jeg svært ved at vurdere. Økonomer vil ofte fortælle dig at indgriben i et marked er en dårlig ting med mindre der er en fejl i markedet. Det er dog meget muligt at der er fejl i markedet. En fejl kunne for eksempel være at iværsættere er bange for at tage risikoen ved investeringer og at samfundet skal hjælpe med at bære noget af denne risiko fordi vi er mange om at bære den så. Hvis en investering er rentabelt ved den omkostning der er forbundet med den er det altid bedst at udføre den (her skal man så bemærke at det skal være omkostninger i vid forstand, som lønnen til kapital, arbejder osv osv)

Svar #11
24. juni 2007 af Camz (Slettet)

Hej Mads....

Jeg har sendt et par beskeder til dig...

Skriv et svar til: Høj vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.