Religion

Dommedag - Kristendom

24. juni 2007 af Tipp-Ex (Slettet)
I Islam er Dommedag jo et centralt begreb, men hvordan ser kristendommen egentlig på dommedag?

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2007 af mettexxx (Slettet)

I nogle religiøse traditioner er dommedag en definitiv afslutning. I andre er der forventninger om, at der efter dommedag og denne verdens undergang oprettes en ny verdensorden ved guddommelig indgriben. Dette kombineres ofte med ideen om, at alle mennesker på den dag skal stå til regnskab for deres handlinger i livet (KRISTENDOM). De, der har levet deres liv i overensstemmelse med de religiøse forskrifter og handlet ret, vil leve videre i den guddommeligt styrede samfundsorden, som indstiftes efter dommedag. De, der derimod har levet i modstrid med religionen, fx ved at have begået synder eller uretfærdige handlinger, udelukkes fra at opleve de herlige tider, som følger efter dommedag.

hvordan er det centralt i islam?

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2007 af Riemann

#1
Det du skriver passer ikke.

Ifølge kristendommen er alle mennesker syndere og det er kun dem der tror på at Jesus er deres frelser, der får evigt liv - ens gerninger betyder intet, Som der står i Joh. 3,16-17:

"For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. v17 For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved ham."

Skriv et svar til: Dommedag - Kristendom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.