Andre fag

stress....:0(

05. juni 2004 af zaca (Slettet)
Davs

Jeg ved nu ik helt hvordan jeg skal start. Jeg har det af h...... til. Jeg er så stresset at jeg overhovedet ikke kan læse til eksamen.. jeg har siddet og prøvet på og læs.. men jeg tænker over så mange ting: "hvad hvis jeg dumper", "jeg har meget og nå", " jeg har travlt".. jeg er så stresset.. ved ik hvad jeg skal gøre.. jeg skal op i geografi snart, og jeg læser min fatter intet.. min hjerne er et andet sted, og jeg græder virkelig over det, for det irriterer mig så meget..

jeg håber nogen har nogle råd til mig.. kan bare ik hold det ud mere.. jeg vil forstå det hele, så jeg ik dumper til eksamen...

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2004 af Marija (Slettet)

Jeg har det virkelig heller ikke nemt ved eksamenerne og specielt ikke ved at læse til dem, når jeg slet ikke fatter noget! For så føler man sig så fortabt når man læser og læser... Jeg har selv kemi på højniveau og har aldrig været en haj til det.. jeg skulle op i fredags og læste virkelig intenst til det, men hver gang jeg satte mig ned og skulle gå igennem det begyndte jeg at græde, fordi jeg hele tiden tænkte på at jeg aldrig ville klare det og at jeg ville blive ydmyget så meget! Men det hjalp bare ikke for jeg sad med tårer i øjnene og fik ikke læst noget overhovede og det gjorde mig bare endnu mere stresset. Jeg bestod min eksamen og kan se nu at jeg gjorde det meget værre end det egentlig var! jeg tror man skal sætte sig ned og sørge for man "hygger sig" og så bare tag det fra en ende og forsøge at forstå det så godt man kan. man kan jo ikke lære et helt års pensum (eller mere)på nogle dage, hvis man aldrig har været haj til det. Og så tag det som det kommer... stille og roligt! Forhåbentlig ende med følelsen af at man har gjort hvad man kunne... Kan godt forstå du ikke vil dumpe men du skal også passe på med at sætte dine krav til dig selv for højt.. det vil bare stresse dig endnu mere...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2004 af Udgaardsloke (Slettet)

uden at komme ind på de meget komplekse følelser og det ulidelige pres man kan føle ved eksamen, så lyder det som om det er meget alvorligt.
Alle er nervøse til eksamener, men det er ikke nødvendigt at lide så kraftigt under det som du gør. Så tal med din studievejleder, de ved alt om eksamensskræk og hvordan det kan afhjælpes. Din skole tilbyder højst sandsynligvis eksamenstræning så tag endeligt imod det i 3g. Derudover kan det anbefales at være tilhøre til dine klassekammeraters eksamen, derved bliver man meget mere fortrolig med situationen.
Eksamensskræk bliver taget meget seriøst af vejlederne, så føl dig ikke dum eller svag over at måtte spørge om råd, de vil helt sikkert have lommerne fulde af gode råd og muligheder.

held og lykke med det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2004 af Løvinde (Slettet)

Prøv at slappe af - i længden har jeg lært at et tal KUN er et TAL, så vær ikke nervøs for hvordan karakteren bliver, det kan du alligevel ikke planlægge og i længden betyder det omtendt minus - har du en drømmeuddannelse skal du i langt de fleste tilfælde nok komme ind.
Når du læser så læg en slagplan - hvor når skal du læse på det og det og hvormeget skal du ned i stoffet? Hvad er vigtigt ved den her eksamen, og hvordan passer det med tiden. Hvis det er helt ad h...... til, må du prioritere efter bedste evne.
Til eksamen så snakker du bare om det du ved, og gætter på det du ikke ved.
Jeg er lige kommet ud fra en engelskeksamen, hvor jeg havde misforstået eksamen, og selv censor sagde jeg havde mange fejl - Alligevel fik jeg 9 på baggrund af det jeg trods alt havde rigtigt.
Så koncentrer dig om at vide så meget som muligt, og smide DET DU VED i hovedet på lærer og censor(med stil naturligvis).
- Det er mine bedste råd

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Jeg må ærligt indrømme, at jeg aldrig har forstået, hvorfor man kan være eksamensangst, men jeg ved, at det handler om noget psykologisk. På mit gym har vi derfor en psykologilærer til at forberede et antal frivillige, nervøse elever til eksamen. Dette gøres i marts/april og har stor succes! Meget stor succes!

Det burde i snakke med jeres gymnasium om næste år.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2004 af LabruscoMama (Slettet)

Jeg kender det kun alt for godt. Jeg skulle også op i geografi sidste år - og havde slet ikke fulgt med hele året.
Mit råd er (og det er nemmere sagt end gjort): - Tag dig sammen og læs så meget du kan nå. Når du endelig skal op til eksamen - så er chancen for at du så trækker noget, du har læst -alligevel rimelig stor.
- Når du læser, så sæt noget roligt musik på som du kan og tag det stille og roligt.
- Læs ca. 45 minutter af gangen, og tag så en pause, hvor du laver the eller går en lille tur.
Forleden skulle jeg op i religion. jeg kunne slet ikke koncentrere mig dagene op til. Men det hjalp at løbe en tur, og få samlet tankerne. Jeg er selv skide doven - men det hjælper også at løbe bare en halv time.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2004 af LabruscoMama (Slettet)

Hvis du skulle være så uheldig at komme op i noget du ikke har læst, så må du skynde dig at læse så meget du kan om det i bogen, skrive det ned på notepapiret, og så holde dig slemt til noterne.
Jeg kom op i fordøjelsessystemet i biologi i 1.g, og selvom det er nemt emne, så kunne jeg virkelig ikke huske det udenad. Jeg kunne ikke huske forskellen på noget - så jeg skrev stort set alt ned på notepapiret. Da jeg var færdig, sagde lærer og censor, at jeg havde holdt mig for meget til noterne, men at jeg fik 9, fordi "jeg jo godt kunne det". Det kunne jeg overhovedet ikke, men det jeg fik sagt var rigtigt - og fordi jeg virkede overbevisende og selvsikker/smilende/rolig, så fik jeg et 9-tal. Det bedste er selvfølgelig at være uafhængig af noterne (så ville jeg ha' fået 10 i biologi), men hvis alternativet er at sidde blank og med et 5-tal til sidst - så er det vist et meget godt råd. Og biologi og geografi forløber omtrendt på samme måde.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2004 af Agnethe (Slettet)

Måske var det en ide at finde en at læse med, så du ikke sidder helt alene med alle problemstillingerne? Så kan I jo også diskutere nogle emner, og på den måde få faget "arbejdet ind i kroppen". Ellers er mit råd til dig at lave en læseplan med sidetal for hver dag, og så ellers holde fri når du er færdig med dagens lektie! Lade være med at tænke uafbrudt på eksamen. Tænk på at eksamen trods alt kun er 30 minutter ud af et langt liv med en masse dejlige ting at lave.

Skriv et svar til: stress....:0(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.