Kemi

Hjælp det haster! Pleace kan npgen hjælpe mig med disse opgaver. vil gerne se udregningerne også.

12. februar 2008 af Gunner3 (Slettet)
Opgave 6.1
Opskriv strukturformler for følgende organiske stoffer :
a. 3-methylpentan
b. 2,3,4-trimethylhexan
c. 5-methyl-2-octan
d. 2-methyl-3-ethyl-1-heptan
e. 2,2-dimethyl-4-nonyn


Opgave 6.4
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.
a. CH3 – CH2 – CH = CH – CH3 + H2
b. CH3 – CH = CH2 + HCl
c. CH3 – CH2 – CHBr - CH3


Opgave 5.2
Beregn pH for følgende opløsninger ved 25 °C.
a. 0,0348 M NaOH.
b. 0,00236 M Ca(OH)2.

100 mL af hver af de to opløsninger blandes.

c. Beregn pH for bandingen.


Opgave 2.16
En legering består af kobber og sølv. 0,708 g af legeringen opløses i overskud af koncentreret salpetersyre, hvorved følgende redoxreaktioner forløber :

Cu + NO3- Cu2+ + NO2
Ag + NO3- Ag+ + NO2

a. Afstem de to reaktionsskemaer.

Den sure opløsning fortyndes med vand, hvorefter den titreres med 0,105 M NaCl-opløsning. Ved titreringen udfældes AgCl(s). For at udfælde alle Ag+ som AgCl kræves brugt 28,5 mL af NaCl-opløsningen.

b. Beregn massen af det udfældede AgCl(s).
c. Hvor mange masseprocent kobber indehold legeringen.


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. februar 2008 af mathon

Opgave 2.16
a. Afstem de to reaktionsskemaer:

ionform:
Cu + 2NO3^(-)+4H^(+) --> Cu^(2+) + 2NO2 + 2H2O

molekylform:
Cu + 4HNO3 --> Cu(NO3)2 + 2NO2 + 2H2O



ionform:
Ag + NO3^(-) + 2H^(+) --> Ag+ + NO2 + H2O

molekylform:
Ag + 2HNO3 --> AgNO3 + NO2 + H2O

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2008 af Jean

#0: Hvad med at give dit eget bud først?

Brugbart svar (6)

Svar #3
13. februar 2008 af mathon

AgNO3(aq) + NaCl(aq) --> AgCl(s) + NaNO3(aq), hvor kan læses

1 mol NaCl ækvivalerer 1 mol AgNO3 og 1 mol AgCl(s),
dvs. i mængdeforholdet 1:1:1


forbrugt NaCl:
n(NaCl) = (28,5 mL)*(0,105 mmol/mL) = 2,9925 mmol,
som ækvivalerer

2,9925 mmol AgNO3 og 2,9925 mmol AgCl
M(AgNO3) = 169,87 mg/mmol, hvoraf 107,868 mg er Ag
M(AgCl) = 143,32 mg/mmol



b. massen af det udfældede AgCl(s):
m((AgCl) = (2,9925 mmol)*(143,32 mg/mmol) = 428,885 mg = 0,428885 g


c. Legeringens kobbermasseprocent:
m(Ag) = (2,9925 mmol)*(107,868 mg/mmol) = 322,795 mg = 0,322795 g
legeringens Cu-indhold: (0,708-0,322795)g = 0,385205 g

Cu-masseprocent: 0,385205/0,708 = 0,544075 = 54,4075% = ca. 54,4%

Svar #4
13. februar 2008 af Gunner3 (Slettet)

Tuuusind tak mathon!

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2009 af frk-summerbird (Slettet)

Ja, tak for hjælpen - jeg sidder med en af de samme opgaver.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

3 #

Hej, jeg sidder lige med den samme opgave, kan godt se logikken i alt det, som du har lavet mathon, men hvor får du de 0,708 fra i opgave c. Dette er nemlig ikke blevet oplyst i mit opgavesæt, som jeg kan se det er hos andre? Vil nemlig gerne vide, hvad jeg helt præcist gør  for en anden god gangs skyld. Håber du vil hjælpe mig her? (:


Skriv et svar til: Hjælp det haster! Pleace kan npgen hjælpe mig med disse opgaver. vil gerne se udregningerne også.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.