Engelsk

The March

27. marts 2008 af Heramir (Slettet)
Hej Hej

Jeg skal til at skrive et engelsk essay om bogen The March af E.L. Doctorow. Essayet skal enten om hvad der menes med sætningen "It's Always Now", og hvorfor nogle af bogens hovedpersoner anser denne sætning som den absolutte sætning og hvorfor andre anser det som skræmmende eller noget om en lovestory imellem 2 af hovedpersonerne. I forhold til dette, ville jeg høre om der er nogen, der ligger inde med nogle gode noter til et af disse spørgsmål?? Søger generelt også noter generelt til denne bog..

På forhånd, tak:)

Heramir

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Der findes to store fyldige danske anmeldelser af The March:

The march : a novel / E.L. Doctorow. - New York : Random, 2005. - 363 sider

Anmeldelse i Weekendavisen. - 2006-01-20. - Bøger, s. 7
Anmeldt af Paul Levine

Anmeldelse i Politiken. - 2006-04-08. - Sektion 4, s. 11
Anmeldt af Anne Mette Lundtofte

NPR (National Public Radio) bringer et fyldigt engelsk resumé af romanen og links til lydfiler / webcasts her:
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4964601

"It's always now" kunne være en omskrivning af "The time is always now", et citat af den usædvanlige amerikanske kunstner Victor IV, der arbejdede meget med tid. Om Doctorow har KENDT Victor IV, skal jeg ikke kunne sige. Men du får lige noget om Victor her - just in case :) Han er ret fantastisk!:
Kunstneren, filosoffen og opfinderen Victor IV alias Walter Carl Glück alias Jack Sun alias Bulgar Finn var født i New York. Han var en enestående personlighed, der fra 1964 til sin alt for tidlige død i 1986 levede på en husbåd med diverse tilbyggede haver og annekser - de sidste 17 år med sin danske kone Elisabeth.
På udstillingen kan ses mange af hans drivtømmer-værker, nogle er større formater såsom dæksluger, andre fremstår som ikoner og endnu andre med påmalede runer, da han var meget optaget af den nordiske mytologi.

DET HELE BEGYNDE MED DRIVTØMMER

Endvidere kan man se en del af hans logbogsblade, som han i mange år lavede ét af om dagen, herpå fæstnede han dagens begivenheder ved hjælp af tegninger, malerier, påklistrede ting og stempler. En af hans lidenskaber var netop at fremstille sine egne stempelpuder. På en hylde ligger der flere af hans stempler, som publikum kan benytte sig af og dermed få et lille kunstværk med hjem. I den periode hvor han hed Bulgar Finn fremstillede han ure med varemærket ”Bulgar Time”, det er ure, som man skal bruge nogen tid på at aflæse det rigtige klokkeslæt på. Urene går ikke ”clockwice” men derimod ”anticlockwice” og urskiven vender også omvendt af normal. Urene er fremstillet i Schweiz og er meget præcise. Victors formål med urene var at opfordre folk til at reflektere over tidens magt. Når der så også findes ure der går to, tre og fire gange så hurtigt som normalt, så bliver det svært.
Kilde: http://www.kunstpavillon.dk/nordjyskkunst/galleri_tavi_sep05.shtml

Og her er en hel livsbeskrivelse. Kedelig er han ikke! http://www.viktoriv.com/history.htm

Men som sagt: Det er ikke sikkert, at Doctorow kender ham :) Og under alle omstændigheder er det vigtige: Hvilken brug gør DOCTOROW af vendingen "It's always now" i romanen?

Skriv et svar til: The March

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.