Religion

gud- tilgiver i kristendom?

23. juni 2008 af Chimmi (Slettet)
i islam tilgiver gud ikke, fordi der i koranen står hvad der er godt og ondt, så man står selv til at ansvar for ens dårlige gerninger til dommedag, der afgør om man kommer i paradis eller helvede.

Men i kristendommen siger man at Jesus har medlidenhed og tilgiver mennesket, og elsker det. Men hvis han gør det, hvorfor er det så at man også i kristendommen kan risikere at kommer i helvede?

tilgiver Gud så ikk alligevel mennesket i kristendommen, når mennesket synder..

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2008 af Xyxoz (Slettet)

I kristendommen er det et krav at tage imod Jesus som frelser, hvis man ikke vil i helvede. Du bliver ikke automatisk tilgivet.

Brugbart svar (2)

Svar #2
23. juni 2008 af sharmin (Slettet)

tror du har misforstået det..
I Kristendommen er menensket syndigt..
Men i islam er mennesket ikke syndigt, men fejlbarligt..
Situationen i KD er at, Jesus påtog sig menneskets synder (korsfæstelsen)..
Gud er barmhjertig ifølge både KD JD og islam... men mennesket er grundlæggende syndigt i KD.. Hvorimod det i islam har et højere status, og mulighed for tilgivelse...
håber det hjalp lidt, har oss lii være oppe i religion hvor jeg trak islam;)

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2008 af JohnDDoe (Slettet)



Men som jeg husker det. foregår det jo på den måde at, mennesket mistede sin udødelighed ved syndefaldet og uskyld. Men samtidigt fik vi også vores egen fri vilje. Det var denne som gud, ifølge Jøderne, ville "hjælpe os på rette spor", om man vil, da han gav moses de 613 forbud og påbud på sinai bjerget..

Ifølge Kristendommen skal du bare tænke på en endeløs tilgivelse og næstekærlighed. Ordet du skal anvende er ALLESFRELSE.
Ihvertfald i kristendommens ideologiske form.

Gud tog kødets form og blev menneske, og ofrede sig selv for vores synder (syndefaldet). Altså jesus blev korsfæstet. Derfor bliver vi alle frelst. ifølge jesus

Senere kommer Først Trosfrelsen, som kommer med paulus, senere igen gerningsfrelse, som lovreligionerne bygger på, dette med den katolske kirke. Bare tænk på hvorfor Luther reformerede kirken mv. Det hænger meget godt sammen i sidste ende :)

Skriv et svar til: gud- tilgiver i kristendom?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.