Kemi

Formelle Koncentration

11. november 2008 af Kalinichenko (Slettet)

Heey. Er der nogen der kan forklare, hvad det vil sige, når man skal finde den formelle koncentration af fx Mg(NO3)2.

Altså min opgave går ud på : Beregn den formelle koncentration af fx Mg(NO3)2, i den fremstillede opløsning. Og har lige fået afvide at stoffet opløses i demineraliseret vand i en 500mL målekoble, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vamd og omrystes.

Og har fundet M, m og n.
M: 148,33g/mol
m:3,35g (givet)
n: 0,0226mol


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2008 af lielie (Slettet)

den formelle koncentration siger noget om den koncentration som var før en reaktionen.

formlen for det er :     c = n / v     hvor c = koncentrationen     n = stofmængde    v = opløsningsvolume

så når du har fundet stofmængde. Husk at omregne volumen til L

v = 500mL = 5 L

c = 0,0226 mol / 5L = 0.00452 mol/L


Svar #2
11. november 2008 af Kalinichenko (Slettet)

Mange tak (:

-Men hvad er forskellen mellem den aktuelle konc og den formelle?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=593278


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2010 af AlanDjozic (Slettet)

500 mL = 0,5L


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af Lallebj (Slettet)

****c = 0,0226 mol/0,5L = 0,0452 mol/L****


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2010 af olobobo (Slettet)

 Jeg skal finde pH af 0,0010 M svovlsyre, hvordan gøres det? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2010 af mathon

                  pH = -log(10-3) = -(-3·log(10)) = -(-3·1) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2010 af badooo (Slettet)

@Mathon

Svovlsyre er diprot. Da den er stærk afgiver den vel alle sine H'er, dvs. at der er 0,002M H3O - ret mig hvis jeg er helt væk nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2010 af mathon

...at det var sent er, selvfølgelig ingen undskyldning

               1)                                       H2SO4  +  H2O   --->   HSO4-  +  H3O+                 pKs1 = -3
                    koncentrationer i M:                 0                              0,001        0,001

          

               2)                                       HSO4- + H2O   <--->   SO42-  +  H3O+                  pKs2 =1,92
                    koncentrationer i M:              (1-α)·c                          α·c           α·c        

    
 

                              α = (-ks2+√(ks22+4·ks2·c))/(2·c)= 0,93


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2010 af mathon

hvoraf
                                 [H3O+] = 1,93·(0,0010 M) = 0,00193 M

                                 pH = -log(0,00193) = 2,7   (1 dec.)

beregnet som stærk syre
både med
                                 H2SO4 og HSO4-  
fås
                                 pH = -log(0,002) = 2,7  (1 dec.)

hvilket
                  søvndrukkent - og forkert -  blev til pH = 3
                            
                                



                         

                           


Skriv et svar til: Formelle Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.