Almen studieforberedelse (AT)

Paradigme, metode?

27. februar 2009 af Vennerne (Slettet)

Hej..

Min lærer har sagt til mig at det ville være en god idé at bruge noget paradigme metode i mit metode afsnit.. men jeg ved ikke hvad det er?? Har prøvet at søge på det på nettet og i den mappe hun foreslog jeg læste, men kan simpelthen ikke finde ud af det :S... nogen der ved det? Skriver om Charles Darwin og evolutionsteorien (Historie og biologi) hvis det er til nogen hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af mtnl (Slettet)

Paradigme betyder et (kollektivt) skift i verdensopfattelsen. Før Darwin var mennesket blevet skabt af selve Gud og sat på jorden som herskere over alt levende (skabelsesteorien). Efter Darwin var vi lige pludselig blevet degraderet til en højtudviklet abe, og mennesket oplevelse af dem selv som unikke og og guds yndlinge blev altså på sin vis undergravet - Altså medførte Darwin et paradigme i menneskenes opfattelse af dem selv.

Håber at det kunne bruges! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2009 af maimaimaimai (Slettet)

 Jeg har om nøjagtig samme emne om dig og mit spørgsmål har desværre ikke noget med dit at gøre. Men, hvordan lyder din problemformulering? Jeg er nemlig lidt på bar bund efter en masse rod med vejlederne.


Svar #3
28. februar 2009 af Vennerne (Slettet)

mtnl: helt bestemt! mange tak :)

Mai: den skal nok finpudses lidt, men her er den: Jeg vil i denne opgave beskæftige mig med Darwin med henblik på, hvad der fik ham til at beskæftige sig med naturen som han gjorde, da han var uddannet præst, og hvordan han kom ud at rejse med skibet Beagle. I denne sammenhæng vil jeg komme ind på hvilke belæg Darwin havde for sine teorier, og herunder også hvad selektion er, og hvad Darwin mente med "survival of the fittest". Slutteligt vil jeg sætte mig ind i hvorfor Darwins teorier var så epokegørende for samtiden. Herunder vil jeg undersøge samtidens verdensbillede før og efter Darwins teorier kom frem.

Giv endelig konstruktiv kritik :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2009 af sportygirl (Slettet)

Ikke for at sige noget, menn det var IKKE Darwin, der fand på begrebet "survival of the fittest". Det var den politiske filosof, Herbert Spencer, som brugte det i sin bog Biologiens Principper, der udkom i 1864. Spencer brugte det som metafor for Darwin begreb om ”naturlig udvælgelse”.

Du kan bl.a. læse det på: www.evolution.dk : Under myter eller på www.darwin.au.dk/myter


Svar #5
28. februar 2009 af Vennerne (Slettet)

Har også rettet det :) men tak for at du sagde det :)


Skriv et svar til: Paradigme, metode?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.