Fysik

Fysik C - Bølger

03. marts 2009 af poppen (Slettet)

Hej (:

Jeg skal til fysik prøve imorgen. Har lige et spørgsmål til bølger.

Her er opgaven: Tv-signaler er elektromagnetiske bølger, der bevæger sig med lysets hastighed c = 3*10^8 (m/s)

Hvor lang tid er e Tv-signal om at tilbagelægge 1.000 km?

Her er mit svar på opgaven: f = v / λ ⇒ frekvens = fart / bølgelængde ⇒ f = 3*10^8 (m/s) / 10^7m = 3*10^15 s^-1

er mit svar rigtigt, hvis ikke hvad gør jeg galt? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev

#0: Du kan bruge:

v = s/t, hvor v er hastighed, s er strækning og t er tiden. Du kender i dit tilfælde både s og v, og så er det blot at isolere t. ;)

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fysik C - Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.