Matematik

TI-nspire CAS - fjerdegradsligning ud fra rødder

15. marts 2009 af PainInTheAss (Slettet)

Hejsa.

Jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg har fået en fjerdegradslignings fire rødder, som jeg så skal konstruere.

Det er 3, 4, -2 og -1

Jeg har prøvet at faktorisere og kommet frem til et resultat, men jeg er meget i tvivl, om det er rigtigt, så tænkte på om der er nogen der ved om man kan sætte det ind på lommeregneren TI-nspire CAS, så man får fjerdegradsligningen..

Ellers, er der nogen, som kan hjælpe mig med om det er rigtigt, det jeg har gjort:

Rødder: 3, 4, -2 og -1
f(x) = a(x – 3)(x – 4)(x + 2)(x + 1)
f(x) = (ax – 3a)(x3 – x2 – x – 8)
f(x) = ax^4 – ax^3 – ax^2 + 8ax – 3ax^3 + 3ax^2 + 3ax + 24a
f(x) = ax^4 – 4ax^3 – 4ax^2 + 11ax + 24a
 

- tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af lielie (Slettet)

prøv med at sætte den ind i en der hedder factor. Du kan finde den under menu --> nr 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

f(x) = a(x - 3)(x - 4)(x + 2)(x + 1)

       = a(x2 - 4x - 3x + 12)(x2 + x + 2x + 2)

       = a(x2 - 7x + 12)(x2 + 3x + 2)

       = a(x4 + 3x3 + 2x2 - 7x3 - 21x2 - 14x + 12x2 + 36x + 24)

       = a(x4 - 4x3 - 7x2 + 22x + 24)

       = ax4 - 4ax3 - 7ax2 + 22ax + 24a


Svar #3
15. marts 2009 af PainInTheAss (Slettet)

Tak for svaret! :)


Skriv et svar til: TI-nspire CAS - fjerdegradsligning ud fra rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.