Kemi

Kemi - Virtuelt Modul

04. maj 2009 af Pvic (Slettet)

8. Normaltsaltet smør indeholder ca. 1 % salt. Masseprocenten bestemmes ved fældningstitrering.
Til 4,30 g smør i en konisk kolbe sættes 100 mL kogende vand og et par dråber opløsning af kaliumchromat (indikator). Ved titrering med 0,096 M sølv(I)nitrat nås ækvivalenspunktet ved 9,35 mL.
 

Hvor stor er masseprocenten af salt i smørret?

HJÆLP! Det haster, skal afleveres om 1 time.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Ramses I (Slettet)

Lav en støkiometrisk ligning på baggrund af et molkors. Hvis du bruger molkors til støkiometriske beregninger laver du aldrig fejl mere. Molkors er blot en massebalance baseret på mol i stedet for kg eller ton.

Molkors
Smør (NaCl)                           AgNO3
4,30 g                                       9,35 ml
58,44 g/mol NaCl                  0,096 M
x w/w%

molforhold:1:1

(x/100)*(4,30/58,44) = (9,35/1000) * 0,096

x = (9,35* 0,096*58,44*100)/(1000*4,30)

x = 1,22 w/w% NaCl
 


Svar #2
04. maj 2009 af Pvic (Slettet)

Okay.

tusind tak :D


Skriv et svar til: Kemi - Virtuelt Modul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.