Kemi

Reaktionskinetik - kemisk ligevægt ???

08. juni 2009 af tj_89 (Slettet)

Jeg har fået overskriftstitlen på mine eksmansspørsmål i kemi,  men en er jeg især i tvivl om.. overskriften hedder Reaktionskinetik - kemisk ligevægt.

Er der nogle der kan koble den sammen?? for synes de to emner overhovedet ikk har noget med hinanden at gøre..


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af lama87 (Slettet)

Rekationskinetik handler blandt andet om ligevægte. Du har ikke skrevet dit niveau, men jeg gætter på at du min. er i gymnasiet.

Hvis du har en reaktion der er reversibel (kan gå begge veje) gælder der:

A-> B m k1

B->A m. k-1

k1 og k-1 er hastighedskonstanter (dem man kan finde med bl.a. Arrenhiusplot eksempelvis) dette er reaktionskinetik. Når der er ligevægt vil k1=k-1 og dannelsen af A vil ske lige så hurtigt som dannelsen af B hvormed fås:

[A]*k1=[B]*k-1 <=>

k1/k-1=[B]/[A] <=>   Da ligevægten K er koncentrationen af produktet over koncentrationen af produktet fås

k1/k-1=[K

Dermed er reaktionskinetik og ligevægte forbundet. Håber at det kunne hjælpe..


Skriv et svar til: Reaktionskinetik - kemisk ligevægt ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.