Fysik

hjæælp FYSIK

17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

opg 1.

en bil kører med hastigheden 35km/h. det standser med konstant acceleration i løbet af 20 sek.

a) beregn accelerationen. angiv resultat i IS enhed.

b) beregn bremselængden

håber i kan hjælpe mig.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal starte med at omregne de 35 km/h til meter pr sekund, da accelerationstiden er angivet i sekunder, dernæst bruger du, at a = Δv/Δt = (vslut- vbegynd)/Δt. Og så hedder det ikke IS enhed men SI enhed


Svar #2
17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

tak tak :D men hva med b) ? hvordan regner den ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2010 af mathon

2·a·Δs = v2 - vo2        hvor v = 0

Δs = -vo2/(2a)             hvor a<0

......................

eller 
Δs = (vo/2)·t


Svar #4
17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

det var opgave b ik?

men jeg ved ikke hva v- slut og v-begyndt er  I OPGAVE a ??  (vslut- vbegynd)/Δt


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2010 af mathon

vstart = 35 km/h = 9,72222 m/s

vslut = 0

Δt = 20 s


Svar #6
17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

100000 ' taaaaak :D


Svar #7
17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

a = - 0,486 er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. januar 2010 af mathon

a = - 0,486111 m/s2


Svar #9
17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

kan jeg kontakte dig et andet sted? face eller hotmail?


Svar #10
17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

jeg sys du er rigtig god til fysik.. :D hvorfor underviser du ikke folk i fritiden?? du kan tjene mege på det hihii :D jeg vil vær din førte elev :D

men tusind takk for din hjælp ..


Skriv et svar til: hjæælp FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.